Idag är det kanelbullens dag. Jag har fullt med bullpåsar i frysen så istället för att baka nya fick jag fundera på något att göra med de jag hade.
Hade såklart kunnat tina dem och äta som de var. Men det är ju inte så nytänkande.
Kom på att jag hade en påse med ”fula” bullar. Alltså bullar jag bakat som jag inte blev nöjd med, utseendemässigt, men som smakade himla bra. De fick bli del av mitt test.
Tror att det här var tänkt att vara en vetelängd som jag sen skar i bitar och la i frysen. Sådana här bullar är perfekt att använda till fattiga riddare, smula över paj, göra skorpor av eller mixa och använda som en botten till cheesecake.
Eller så gör man kanelbullebollar av dem. Mixade bullar, cream cheese och vit choklad är allt som behövs.
Du behöver:
Ca 6 st kanelbullar
200 g naturell cream cheese
200 g vit choklad
Socker och kanel
Gör så här:
Mixa bullarna till smulor.
Blanda med cream cheese och lite socker och kanel. Smaka av så du får en bra balans.
Eftersom bollarna ska täckas med vit choklad så vill jag gärna ha smeten lite syrligare.
Rulla till små bollar i tryffelstorlek och lägg på ett fat och ställ in i kyl eller frys i minst 30 minuter.
Hacka chokladen och smält över vattenbad.
Doppa bollarna i den smälta vita chokladen och lägg på fat med bakplåtspapper.
Strö över socker och kanel.
Ställ i kylen en stund så chokladen får stelna.
Jag bjöd jobbarkompisarna på de här och de fick med beröm godkänt.
Lägg bollarna i en liten cellofanpåse och knyt ett band om eller fäst med en etikett eller ett klistermärke och du har en god present att ge bort istället för en blomma.