Hej,

Jag har länge undrat vart vispen till KitchenAid-maskinen är. Utan den är det jobbigt att göra sådant som behöver vispas länge, som t.ex. maräng och jag har inte velat använda elvispen till det. Det är ju bekvämt att slippa stå och vispa utan istället låta maskinen jobba själv.

Så till midsommar tog sambon och letade lite mer ordentligt och vips så hittade han vispen!

Midsommarens efterrätt var då given; pavlova! En av gästerna på midsommar var dessutom glutenallergiker så maräng är ju perfekt då.

Jag gjorde tårtan samma dag som vi skulle äta den, vilket funkar jättebra men den var faktiskt ännu godare dagen efter så vill du kan du göra pavlovan i förväg och bara dekorera den precis innan servering.

När man gör maräng är det superviktigt att alla redskap är helt rena från fett så se till att allt är riktigt rent och använd bunke i rostfritt stål.

Till en pavlova för ca 8 portioner behöver du:

4 äggvitor

En nypa salt

2,5 dl socker

1 msk maizena

1 tsk vaniljpulver

1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader C.

Vispa äggvitorna och saltet till hårt skum och tillsätt sen sockret gradvis medan du fortsätter vispa till ett stadigt fluff (som inte rinner ut om du håller bunken upp och ner).

Vispa ner maizena, vaniljpulver och vinäger och du är klar!

Vid gräddningen finns det två alternativ. Antingen så fyller du en smord springform med marängsmeten eller så brer du ut den på en plåt med bakplåtspapper.

Jag gjorde det sistnämnda och använde en plåt med bakplåtspapper. Jag ritade av en tallrik på bakplåtspappret som mall för marängen. I mitten gjorde jag en fördjupning för fyllningen.

Vill man så kan man göra två tunnare bottnar, utan fördjupning istället.

Sätt in formen eller plåten i nedre delen av ugnen och sänk genast ugnsvärmen till 125 grader C.

Grädda marängen i 1,5 timme och låt den sen svalna i ugnen. Efter det kan den stå framme på köksbänken tills det är dags att dekorera och servera pavlovan.

Jag vispade grädde och blandade med en burk karamelliserad mjölk och skivade jordgubbar. Fyllningen la jag i håligheten på marängen och bredde ut över hela ovansidan också. Det ska vara ett ganska tjockt lager.

Sen är det bara att dekorera; jag använde jordgubbar, körsbär, blommor och lite mer av kolasåsen.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Bearnaisesmör – sommarens godaste smör

2019-04-27 08:20:51
christine95hotmail-com

18

Nystädat skafferi och sommarens bästa bricka

2018-05-05 09:49:53
christine95hotmail-com

18

Julkalendern 2017 – lucka 3 – bästa barnboken

2017-12-03 17:00:08
christine95hotmail-com

18

Bästa glassen i Nora (och det är inte Noraglass)

2017-08-12 10:45:44
christine95hotmail-com

18

Bästa pizzan i Nora

2017-08-07 21:22:22
christine95hotmail-com

18

Bästa dubbelmarinerade köttet

2017-06-23 11:20:57
christine95hotmail-com

18

Tips på två goda efterrätter till nyår

2016-12-29 17:06:55
christine95hotmail-com

18

Saluhallens bästa mat

2016-12-03 23:01:41
christine95hotmail-com

18

Bästa indiska restaurangen i Quesada

2016-07-28 07:10:00
christine95hotmail-com

18

Semmelkladdkaka – kan vara bland de bästa kladdkakorna

2016-02-11 21:17:16
christine95hotmail-com

18

WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.