Hej,

Här kommer ett kort inlägg sent på måndagskvällen.

Nu känns det verkligen att ”höstterminen” har börjat. Styrelsearbetet för Winnet har återupptagits i och med kvällens möte och efter det åkte jag och handlade och sen hem för snabb middag. Resten av kvällen har jag spenderat vid datorn, med att skapa inbjudningskort till en jubileumsfest på jobbet som jag är med och arrangerar. Älskar alla aspekter av festfixandet, speciellt när man får spendera andras pengar 🙂

Mini-me hade första dansskoletillfället idag och sambon var med henne. Hon dansar jämt så det var givet att hon skulle fortsätta med danslekis, det här blir andra terminen.

Så nu när vardagen är fullspäckad med jobb, dagis, möten och aktiviteter igen så är det ju även dags för vardagsmaten att återinta sin rätta plats. På sommaren blir det ju si och så med maten. Det är andra mattider och andra maträtter. Det fina vädret till trots grillade vi dock inte många gånger, men det blev en del picknickar vid badplatser och i parker. En hel del sallader och hämtmat har det blivit i sommar.

Nu är det äntligen dags för ”riktig” mat igen. Eller kanske snarare rejäl mat. Jag älskar varm mat som grytor och gratänger. Mustig och smakrik mat som gärna får ta lite tid att laga. Men även om du har tankat energi under den härliga sommaren och hösten ger ny inspiration kan det vara svårt att få vardagsmaten att bli spännande. Men det är klart den ska vara det! Det är inte bara på fredag, lördag och söndag som du ska äta gott. Jag tycker varje måltid är viktig, att få sitta ner tillsammans med sina nära och kära och äta god och vällagad mat är en lyx och en njutning som alla borde unna sig. Anpassa maten efter din plånbok och tänk på att äta det som är i säsong, det är bäst för både plånboken och miljön.

elle mat vardagslyx

Jag prenumererar på Elle Mat och vin, en väldigt bra mattidning med massor av god mat och tips på restauranger, kokböcker och saker för kök och dukning.

Nu har de kommit med en tidning med bara vardagsmat. Här finns recept hämtade från alla möjliga ställen; arla, kändiskockar, santa maria och andra ställen. Du får recept på kött, fisk, vegetariskt, tillbehör och desserter. Och ingen rätt tar mer än 30 minuter att laga!

Tidningen finns i affärerna nu så passa på att ladda med nya recept och inspiration för hösten. Jag har redan hittat massor av goda rätter som ska lagas under kommande veckor.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273