Hej,

Dag två på min Whole30 och det är faktiskt inte så farligt som jag trodde att vara utan sötningsmedel, mjölkprodukter och spannmål. Det är mycket som man faktiskt får äta men det gäller att kolla innehållsförteckningarna. Sambon tog fram ketchup till maten idag, men den tog jag bort direkt. Socker, majsstärkelse och soja finns i många saker. Men det är ju det som är grejen med den här dieten, att ta bort tillsatserna och äta ren mat.

image

Måndagens frukost såg ut så här, och bestod av kokt ägg, avokado och banan med lite nyponskal som topping.

image

 

Måndagens lunch bleb en liten skåprensning. En burk tonfisk tillsammans med tomater, lök, avokado och ett hårdkokt ägg. Att koka flera ägg på en gång är bra. Då har man alltid något att äta om hungern slår till. Men jag måste säga att jag inte har varit hungrig varken igår eller idag. Maten mättar bra och håller blodsockret på en bra nivå. Har inte haft dippar på eftermiddagarna och velat ha något sött. Jag håller mig också till bara en portion.

image

Gårdagens middag blev ugnsstekt kyckling med olivolja och kryddor, ugnsstekt sparris och så en blandad sallad till. Både sambon och jag saknade dock sås av något slag så idag har jag letat rätt på recept på olika såser man kan servera till maten.

image

 

Dagens frukost var en liten solskenshistoria. Älskar när maten är full av färg och en färgkick på morgonen är aldrig fel. Imorse blev det fruktsallad med kokosmjölk till frukost. Äpple, mango, banan, torkade röda bär och kokosflingor. Jag tog en av varje frukt och det blev en stor skål som räckte till efterrätt efter lunchen också.

image

Det färgglada fortsatte in på lunchen då jag gjorde det lätt för mig och gjorde en enkel pytt på sötpotatis, lök och stekta ägg.

image

 

Kvällens middag blev en köttfärssås serverad med kokt strimlad vitkål. Riktigt gott och jag snodde inte åt mig en endaste av Mini-mes spagetti (som hon inte åt för de var långa!). Det jag saknar mest är nog mjölkprodukterna, mjölk, fil och yoghurt till frukost, grädde och crème fraîche i maten eller som en sås till, men det är en vanesak och inte för alltid.

30 dagar är faktiskt inte så lång tid.

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273