Hej,
Idag skulle vi ha ätit middag tillsammans med vänner men sambon är sjuk så det blev tyvärr inget med det. Med en ledig kväll mitt i veckan passade jag på att baka. Det blev superfluffiga tekakor, som vi alldeles nybakade med smör och ost, till middag.
Men det är faktiskt inte brödet jag ska skriva om nu, det kommer senare.
Nej nu är det dags för en goding i litet format. Jag gjorde dem här för några veckor sen, till fredagsfikat på jobbet. De blev väldigt uppskattade på jobbet, och hemma med. Sambon åt flera stycken men jag hann att rädda tillräckligt många till fikat. Ursäkta de dåliga mobilbilderna men det blir så när man bakar sent på kvällen och allt vad dagsljus heter har försvunnit sen länge.
Till de här funkar en muffinsplåt utmärkt.
Till 6 stycken muffins behöver du:
äppelkompott – receptet kan du hitta HÄR
en burk croissantdeg
smuldeg gjord på 100 g smör, 100 g socker och 100 g mjöl
Gör så här:
Rulla ut croissantdegen och kavla den lite så markeringarna försvinner.
Ta ut små rundlar, som passar i en muffinsplåt, med ett glas.
Lägg varje degcirkel i varsitt muffinshål. Tryck degen upp på sidorna, ända upp mot kanten. Det är inte alltid helt lät men ta det bara lugnt, det kommer bli så bra 🙂
Fyll upp degkopparna med äppelkompott.
Blanda ihop ingredienserna till smuldegen. Strö smuldeg över varje minipaj,
Sätt ugnen på ca 225 grader
Grädda muffinsen i mitten av ugnen, ca 12-15 minuter.
Vansinnigt enkelt gott.
Låt minipajerna svalna lite för att sen kunna ätas med glass eller vaniljsås.