Hej,

Tänk vad tiden går snabbt när man har roligt. Första semesterveckan är redan slut!

Trots regn och rusk i början av veckan tycker jag det har varit en toppenvecka. Så skönt att vara ledig, få sova ut och slappa här hemma med Mini-me. Den efterlängtade utesoffan kom till slut och pryder sin plats på altanen.

Är så glad att vi fick ordning på altanen lagom till sommaren, vi har redan använt uteplatsen mer i år än vi någonsin har gjort förut. Det känns mycket trevligare att vara ute i trädgården nu, och huset binds ihop på ett bra sätt med uteplatsen.

uteplats

Vi har hunnit fixa och snygga till lite i trädgården och jag har planterat en massa blommor.

Två kvällar har vi haft vänner över på grillmiddag och kunnat njuta av att sitta ute i den ljumma sommarkvällen.

Mini-me har lekt med kompisar, vi har varit på bio (Draktränaren 2), hunnit med lite reashopping och ätit både en och två glassar.

drktränaren2

Idag kom vi till slut iväg till Råsta i Stora Mellösa och plockade jordgubbar. Jag var lite orolig att det skulle vara slut på jordgubbar men det hade jag inte behövt oroa mig för. Det fanns gott om bär, och jag har aldrig sett så många som var där och plockade. Nu har vi en bunke till morgondagens frukost, en del hamnade på kvällens efterrätt (en mycket enkel paj som jag ska dela med mig receptet på) och i barnens magar innan middagen och resten frös jag in.

jordgubbar3

Ska pröva att torka jordgubbar i ugnen. Prövade det ett år, men då med skivade jordgubbar, det blev ganska bra, de försvann snabbt i alla fall. Läs mer om det HÄR. Men i år tänkte jag pröva att torka dem hela. Vi får se om det blir bra. Mini-me älskade torkade jordgubbar när hon var liten och fick det istället för godis. Vore ett bra sätt att ta till vara en del av bären.

Jag hoppas att du har haft en bra vecka och helg. Tack för att du läser bloggen. Fortsätt kika in här för nya recept och tips.

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.