…kan man torka jordgubbar.

Ja det ca 15 timmar men ugnen gör jobbet, så det enda du behöver göra är att skiva jordgubbarna.

Sätt ugnen på 50 grader VARMLUFT (gör inte som jag och sätt på under- och övervärme samt varmluft)

Ta en hög med jordgubbar, skiva dem i ganska tjocka skivor (jag gjorde lite för tunna skivor). Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skicka in ugnen. Om du kan, låt luckan stå på glänt, annars får du springa och öppna den då och då istället.

Låt nu plåten stå inne i 15 timmar!

Ta sen ut plåten och skyffla upp jordgubbskivorna så att de lossnar från bakplåtspappret. Eventuellt kan de behöva ytterligare någon dags torkning på lämplig plats i huset innan du sen fyller små mörka påsar med dem, försluter ordentligt och förvarar mörkt.

Eller så gör du som jag, häller upp dem i en skål eller ett glas och ser hur de försvinner på ett par dagar 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273