Hej,

Måndag på tisdag och solsken hela dagen är väl inga fel?

Jag hade en trist avslutning på påskhelgen igår då MIni-me fick ett utbrott utan dess like. Jag behöver inte gå in på detaljer men det handlade om att inte kunna hantera ett nej. Vi hade lunchat och gått på bio med vänner och haft det jättemysigt så det kändes väldigt tråkigt att det skulle förstöras av bråk. Sambon var på fisketur men kom som tur var hem rätt tidigt så MIni-me och jag fick en time out från varandra.

Ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till med min fyraåring. Vet att det kan vara en svår ålder och försöker enligt konstens alla regler att hantera de situationer som uppstår när en liten inte har alla verktyg för att kunna hantera alla sina känslor. Men jag är en människa med kort stubin och det är inte lätt att försöka hålla masken, andas och räkna till tio.

Du som har barn kanske har varit i samma situation själv och vet vad jag pratar om.

Jag har varit oerhört frustrerad och irriterad över vårt hem också, eller snarare bristen på skötsel av det. Någon mer än jag som lever i ett förhållande och känner att mycket av ansvaret vilar på dig? Sambon och jag har olika syn på vad som är stökigt och när det behöver städas. Vi har också lite olika syn på vem ska göra vad. Ja inte så att sambon egentligen är en mansgris som tycker att kvinnor ska städa och laga mat. Mer så att sambon tycker att den som är mest pedant ska städa, eftersom det inte spelar den andra personen så stor roll.

Jag tycker istället att man kan rätta sig efter den som är mer ordningssam, just för att det för den andra parten inte spelar så stor roll. En liten stunds plockande och fixande varje dag gör stor skillnad och gör att man inte behöver lägga flera timmar varje helg på storstädning. Om man hjälps åt går det snabbt. För vem vill inte ha fint omkring sig, egentligen? Det är ju inte så att sambon tycker det är obehagligt med rena sängkläder, ett golv utan grus, ett kök utan disk och fönster som man kan se ut igenom.

Men idag var monstret till fyraåring som tyckte jag var allt annat än en bra mamma borta med vinden och min alldeles vanliga fina tjej tillbaka. Hon lekte pirat i trädgården när jag kom hem och skrålade så fåglarna fick hicka.

Sambon hade plockat bort all smutstvätt, satt igång tvättmaskinen och startat grillen.

stol i solen

Utemöblerna hade kommit fram och på bordet stod ett glas cider. Bredvid låg två nya mattidningar som hade kommit med posten tidigare men som jag helt hade missat att läsa.

Så skönt att komma hem och sätta sig och ta det lugnt en stund. Kändes som sommar!

kaffekyckling

På grillen låg köttbullar på spett (till MIni-me) och så kyckling till sambon och mig.

Sambon hade gjort en kaffemarinad som blev riktigt god. Till kycklingen serverade han en sallad med färskpotatis och melon.

Till kaffemarinaden behöver du:

1 dl starkt kaffe
1 msk farinsocker
1 tsk kanel
1 msk soja

Blanda ingredienserna och häll i en påse, tillsammans med kyckling eller kött.

Låt marinera ett par timmar (gärna över natten om du har tid).

Björklöv

Efter maten tog vi en kort promenad i kvällssolen. Visst är det vackert med vårens skira blad?

Vissa dagar är bättre än andra helt enkelt.

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Super Bowl-kyckling

2018-02-04 15:16:03
christine95hotmail-com

18

Superduperenkel caesarkycklinggratäng

2017-10-22 19:26:07
christine95hotmail-com

18

Kycklingrullar med äggröra

2017-03-04 09:06:57
christine95hotmail-com

18

Kycklingröra sweet chili

2016-08-31 16:06:04
christine95hotmail-com

18

Kryddiga och fruktiga kycklingspett till Valborg

2016-04-29 22:01:17
christine95hotmail-com

18

Sambalglaserad kyckling

2016-03-19 17:28:38
christine95hotmail-com

18

Supergod helstekt kyckling med grönsaker i buljong

2014-11-18 21:26:33
christine95hotmail-com

18

Snabb kycklingcurry

2014-02-20 21:12:54
christine95hotmail-com

18

Krämig kycklinggratäng

2014-01-20 21:29:16
christine95hotmail-com

18

Tips på supergoda kycklingnuggets till morgondagens fredagsmys

2013-10-24 20:34:58
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273