Hej,
På skogsutflykten för någon vecka sen tog jag med baguetter fyllda med en kycklingröra. Hade först tänkt göra en currykycklingröra, men när jag insåg att jag inte hade mango chutney hemma (sen jag startade eget är hemmet inte lika välfyllt med allt man kan tänkas behöva när man bakar och lagar mat) så fick jag improvisera.
En snabb blick på thai sweet chili-såsen vid spisen avgjorde vilken smak det skulle bli.
Jag har inga exakta mått för allt i denna röra utan du får smaka dig fram. Men jag använde mig i alla fall av en hel grillad kyckling och en liten burk crème fraiche.
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar och lägg i en skål med crème fraichen. Tillsätt sweet chilisås, hackad rödlök och hackad färsk koriander. Smaka av och tillsätt mer sweet chilisås till du får den styrka och smak du vill ha på röran. Krydda med salt och peppar också, och kanske vitlökspulver om du vill.
Om röran blir för lös kan du tillsätta mer crème fraiche, den blir också tjockare av att stå i kylen ett tag (gärna över natten).
Dela baguetter på längden, bre på smör och lägg på salladsblad och sen kycklingröran.
Vill du kan du även göra dessa goda varma mackor.
Det är helt enkelt samma röra på baguette, toppad med ost och gratinerad i ugnen till osten smälte (200 grader C funkar bra).