Hej,

Ikväll åt jag middag på Coco Thai, med finaste Bokklubbstjejerna. Är så glad att jag har dem, de är ett gäng helt otroliga tjejer som jag absolut inte vill vara utan. Vi har alltid väldigt roligt ihop och även om det inte pratas speciellt mycket böcker så pratar vi om allt mellan himmel och jord. Det finns nog inget ämne vi inte har vidrört och som vi skyr. Ibland kan det bli heta diskussioner, eftersom vi inte alltid tycker lika om allt. Men visst blir det mer intressant på det viset?

Jag hoppas och önskar att alla har sådana vänner.

Något annat som var hett var maten jag beställde. Jag älskar thaimat och det ska vara starkt. Beställde min favorit räkor med thaibasilika och chili (har du inte prövat thaibasilika så måste du göra det, finns ibland att köpa färsk i butik och är fantastiskt aromatisk. Du känner igen den på de spetsiga bladen till skillnad den vanliga basilikan som har rundade blad).

Räkor med thaibasilika och chili

Det är stora portioner men det går ju ner om man sitter en stund och chittchattar samtidigt som man äter 🙂

Tycker det är fint med dekorationerna och att de lägger ner tid på presentationen av maten.

Eftersom jag älskar denna rätt, och säkert andra med mig, så tänkte jag dela med mig av receptet. Googlade och hittade ett recept som jag tror blir nästan likadant som Coco Thais.

Du behöver:

500 g råa räkor, skalade (ta stora frysta eller färska om du inte kan få tag på råa)
7-8 vitlöksklyftor
7-8 röda chili (dra ner på antalet eller använd grön chili om du vill)
2,5 dl gul lök, tunt skivad
1,25 dl morötter, skurna i tändsticksstora bitar
1.25 dl grön paprika, skuren i ganska store bitar
5 dl thaibasilikablad
3 msk matolja
2 msk Oyster sauce
2 tsk soja eller fisksås

2 tsk socker

60 cl vatten
malen svartpeppar

Gör så här:

Mortla vitlökskklyftorna och chilifrukterna i en mortel eller finhacka med kniv.
Värm oljan i en wok eller store stekpanna/traktörpanna på ganska hög värme. Tillsätt vitlöks- och chilimixen och fräs till set börjar ta färg. Tillsätt de råa räkorna och bland väl. När räkorna börjar bli rosa tillsätter du löken, morötterna och paprikan. Rör om och se till att grönsakerna blir ordentligt frästa. De ska fortfarande vara lite krispiga.

OM DU INTE HAR RÅA RÄKOR: använder du redan kokta räkor (antingen färska eller frysta) så ska de tillsättas i slutet, efter att grönsakerna har stekts och du har blandat i såsingredienserna. Annars är blir räkorna lätt sega. 

Tillsätt sen oyster sauce, sojan eller fisksåsen, sockret och svartpeppar. 

Rör om så alla smakerna blandas.
Tillsätt sen vattnet och blanda väl så allt täcks av såsen.

Stäng av värmen. Strö basilikabladen över och blanda runt.

Lägg upp på ett stort fat eller direkt på tallrikarna och servera med ris.

Vill du kolla in originalreceptet hittar du den bloggen HÄR

Vill du använda andra grönsaker? Testa broccoli och blomkål, eller ta en annan färg på paprikan. Testa vitkål eller ta rödlök istället för gul lök. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Pulka i Ånnaboda och ångest

2019-01-29 16:49:40
christine95hotmail-com

18

Formfranska med filmjölk och citron

2019-01-24 21:54:31
christine95hotmail-com

18

Krossade tomater och krossade drömmar

2019-01-08 21:51:02
christine95hotmail-com

18

Sommardessert med jordgubbar, kokos och passionsfrukt

2018-06-26 07:33:19
christine95hotmail-com

18

Nystädat skafferi och sommarens bästa bricka

2018-05-05 09:49:53
christine95hotmail-com

18

Lobster roll och plockbricka delux till valborg

2018-04-30 11:16:23
christine95hotmail-com

18

Grön ärtsoppa med vitt vin och kräftstjärtar

2018-01-16 11:26:22
christine95hotmail-com

18

Hummer och ostron istället för pizza

2018-01-02 22:59:40
christine95hotmail-com

18

Kräft- och laxbakelse

2017-12-30 09:35:35
christine95hotmail-com

18

Barnkalas med hinderbana och donut-tårta

2017-12-16 19:38:01
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273