Igår bakade jag något alldeles alldeles underbart. Carmelitas! Smaka på det ordet. Det lovar gott, eller hur?
Det är krispigt, segt, sött och kladdigt. Kan det bli bättre?
Det är en långpannekaka med fyllning av kolasås och hackad choklad. Jag tänker att nästa gång, för det här kommer jag göra igen! Så ska jag använda lite flingsalt också, för en twist på det söta.
Enkelt är det i alla fall. Jag vet att jag säger det om mycket men många saker är faktiskt det.
Det här tar ca 40 minuter att göra.
Smuldegen
500 ml mjöl
500 ml havregryn
375 ml farinsocker
1 tsk bikarbonat
En nypa salt
285 g smör
Fyllning
2 tuber kolasås
3 msk mjöl
200 g choklad (jag använde mörk)
(man kan göra egen kolasås om man vill, vilket jag gjorde)
Gör så här:
Mixa ingredienserna till smuldegen i en matberedare.
Smörj en långpanna och strö ut hälften av smuldegen. Tryck ut den i botten på formen.
Grädda i 10 min i 175 grader varm ugn.
Blanda kolasåsen med mjöl.
Hacka chokladen och strö över den varma kakbottnen. Häll på kolasåsen över.
Strö över resten av smuldegen och ställ tillbaka i ugnen i 20 minuter.
Ta ut, låt svalna helt och skär sen i bitar.