Hej, 

Eftersom jag hade teknikstrul med bloggen när vi var i Spanien så kunde jag inte berätta då om alla saker vi gjorde. Tänkte köra några sista inlägg om Spanien nu, med tips på saker att göra och restauranger. Jag vet att det är många av mina läsare som besöker just det här området kring Torrevieja och Alicante, och precis som jag kanske ni tröttnar på att ligga vid poolen och vill se något annat. 

För den som tycker det är trevligt att handla över disk snarare än på välsorterade, om än mindre charmiga, stora matvarubutiker finns saluhallen inne i Torrevieja. Den ligger centralt, bara något kvarter in från småbåtshamnen. Lite sliten och en del tomma platser men ändå värt ett besök, speciellt om man vill ha färskvaror till kvällens middag.

 Inne i saluhallen finns massor av färskvaror som fisk och skaldjur, ostar, inlagda oliver, kött (även hela kaniner och tuppar) och grönsaker. Vi besökte saluhallen runt lunchtid och det var en hel del folk där. Jag tycker om kommersen och folklivet som uppstår i en riktig saluhall.

Är man som jag en badkruka är det skönt med 30 grader i poolen som vi hade när vi var där. Vill man ha något som svalkar mer än så och kan tänka sig att sitta i bilen i nästan två timmar ska man absolut åka till Fuentes del Algar. Ett vattenfall i bergen ovanför Benidorm. När man ändå är i krokarna kan man passa på att besöka själva staden Benidorm, som förvånade oss med sina skyskrapor. Hade gärna stannat till där och utforskat mer, men det får bli en annan gång.

Fuentes del Algar består av flera sektioner med vattenfall med kristallklart kallt vatten och på några ställen finns det några djupare pooler. Det ligger som sagt i bergen ovanför Benidorm och är helt klart värt bilresan. Man får parkera en bit ifrån fallen och gå sista biten. Parkeringarna är bemannade av parkeringsvakter som ser till att alla bilar får plats och sen även kommer ut från sina tighta parkeringsplatser. Jag tror vi betalade 3-5 euro för parkeringen.

Vi hade packat en kylväska full med picknickmat med det hade vi kunnat strunta i för den fick vi inte ta med in till vattenfallen. Hela vägen till fallen är dock kantad med restauranger (och avokadoträd) och många av dem har pool. Det som såg bäst ut var ett ställe som heter Don Joan, med riktigt fint poolområde. Maten kostade inte så mycket mer än någon annanstans men jag vet inget om kvalitén på maten eftersom vi inte åt där.

Det är mycket folk vid fallen, man får gå på smala och branta trappor ibland och det kan vara halt på sina ställen. Vattnet är ju lite strömt och det är svårt att veta hur djupt det är på en del ställen så man bör ha uppsikt över barnen, även om de kan simma. Speciellt med tanke på att det är bra mycket kallare i vattnet också. Men det svalkar bra! 

Det rekommenderas att ha badskor på fötterna och jag förstod snabbt varför. I de grundare delarna ligger vassa stenar som inte var sköna att gå på barfota.

Det finns dock badvakter som patrullerar runt och ser till att man sköter sig, det blåstes i visselpipor både en och två gånger. På ett ställe var det så djupt att man fick hoppa, och där stod en badvakt och höll koll hela tiden.

Jag tror att vi alla var överens om att detta var den bästa utflykten!

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Julkalendern 2020, lucka 3 – ädelost och päron

2020-12-03 11:11:54
christine95hotmail-com

18

Tortilla med ädelost och plommon

2019-08-23 12:19:49
christine95hotmail-com

18

Avslutar jobbveckan på Mocca Deli

2019-02-15 21:40:36
christine95hotmail-com

18

Delicato levererar till jul

2018-10-21 21:50:49
christine95hotmail-com

18

Lobster roll och plockbricka delux till valborg

2018-04-30 11:16:23
christine95hotmail-com

18

En nackdel med att vara butiksägare

2015-08-26 17:51:28
christine95hotmail-com

18

Påskförberedelser

2015-04-02 20:44:57
christine95hotmail-com

18

Fiskgratäng med rökt lax och philadelphiaost

2015-01-15 21:54:51
christine95hotmail-com

18

WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.