Hej,
Vi fortsätter med semmeltemat hela denna vecka i butiken. Igår blev det semmelkladdkaka och det var nog bland de godaste kladdkakor jag ätit, men så är jag ju svag för kardemumma och mandelmassa. Den här kladdkakan är nästan likadan som den vita med saffran jag har gjort tidigare. Men saffran och vit choklad är utbytt mot kardemumma och mandelmassa.
Så enkelt och man slipper kladdet som uppstår när man äter semla. Eller är det bara jag som får grädde och florsocker i hela ansiktet?

image

Till en springform behöver du:
(Vi använde en rektangulär form med löstagbar botten)

150 g smör
1 tsk vaniljpulver
0,5 msk kardemummakärnor, nymortlade
2 dl strösocker
2 ,5 dl vetemjöl
100 g mandelmassa
3 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C.
Lägg smör, vaniljpulver och nymortlade kardemummakärnor (testa att ha dem i en pepparkvarn, då har man alltid nymalet på enkelt vis) i en kastrull och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en skål, riv mandelmassan och blanda i den. Häll i det smälta smöret med kryddorna. Knäck äggen ett i taget i smeten och blanda väl. Smörj en form med  löstagbar botten med smör och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kakan skall fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kladdkakan svalna helt, låt gärna stå i kylskåp en stund.
Skär i bitar, pudra över florsocker och spritsa vispad grädde på varje bit.

image

Supergott till en latte!
Kanske med kardemummasmak?

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273