Hej,

Hur har påskdagen varit? Har du bakat något idag? Det har inte jag men jag tänkte att jag skulle tipsa om en god kaka, och hoppas att du har bättre lycka med den än vad jag hade. Det är ju trots allt en ledig dag i morgon med, och det ska vara lika fint väder som idag. Det är lovande för fikapauser på altaner och i parker.

Den här kakan går snabbt att röra ihop och smakar ljuvligt av vit choklad, bär och citron.

vit chokladkaka alltommat

Så här ska kakan se ut när den är klar, bild och recept från ww.alltommat.se

Jag gjorde dock misstaget att ha lite för bråttom och använde frysta bär, som inte hade hunnit tina. Dessutom blandade jag inte bären med potatismjöl, vilket är bra att göra när man använder frysta bär. Potatismjölet suger upp vätskan som bären släpper ifrån sig. Funkar bra både när man gör paj eller mjuk kaka med frysta bär.

Jag insåg inte mitt misstag förrän jag tog ut kakan ur ugnen och såg att den inte alls var klar. Jag försökte rädda det  hela genom att ta med kakan till vännerna som vi skulle på middag hos, och grädda klart den där.

Men under bilfärden rann smeten i mitten ut över den gräddade delen av kakan och det hela blev en katastrof.

Men som sagt, jag hoppas att du lyckas bättre för jag tror verkligen att den här kakan kan vara riktigt god.

vit chokladkaka med hallon och blåbär

Så här såg min kaka ut innan grävningen. Någon bild efteråt blev det inte. 

Till en springform behöver du:

100 g smör

2 dl socker

2 ägg

2,5 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

3 dl bär

100 + 50 g vit choklad

rivet skal av 1 citron

1 msk citronsaft

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader C eller 175 grader varmluft. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret.

Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad eller använd chokladknappar. Strö choklad och bär på kakan (blanda bären med lite potatismjöl om du använder frysta bär).

Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker innan serveringen.

Servera kakan med glass. Jag bjöd den här goda glassen till.

Carte D'or Tasty_Blueberry__Vanilla_

Bild från www.gb.se

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Rågsiktslimpor som jäser under gräddningen

2020-03-23 22:55:46
christine95hotmail-com

18

Krämig dijon- och vitlökssås med honung

2019-08-13 13:22:06
christine95hotmail-com

18

Sommardrinkar x 2

2019-05-04 21:51:13
christine95hotmail-com

18

Bearnaisesmör – sommarens godaste smör

2019-04-27 08:20:51
christine95hotmail-com

18

Sommarplaner

2019-04-25 21:35:48
christine95hotmail-com

18

Ica online – varför har jag inte använt mig av det tidigare?

2018-10-07 21:00:57
christine95hotmail-com

18

Sommardessert med jordgubbar, kokos och passionsfrukt

2018-06-26 07:33:19
christine95hotmail-com

18

Nystädat skafferi och sommarens bästa bricka

2018-05-05 09:49:53
christine95hotmail-com

18

Sommarlandsparty

2017-08-06 15:21:48
christine95hotmail-com

18

WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.