Hej,
Dagens middag var inte mycket att hurra för. Det fick bli grillad kyckling med sallad till. Sambon hade huvudvärk (jag orkar inte ens diskutera det faktum att jag inte lägger mig ner och inte orkar ngt när jag har ont någonstans) och kunde inte laga maten som var tänkt idag (köttbullar) så jag fick handla med mig mat efter träningen. Det är inte helt lätt att försöka hitta på något snabbt och enkelt som håller sig inom ramarna för paleo.
På tal om paleo hade vi ett kostsnack idag med Benny, en av våra tränare på Crossfit Örebro. 30-dagarsperioden med strikt paleo är för att rensa ut slaggprodukter ur kroppen och rena den från allt ont (dvs mjöler och gryn, mjölkprodukter och socker). Visst kan det vara bra att rensa sin kropp, och kanske främst se till att inte stoppa i sig en massa dåliga saker från början. Jag försöker verkligen leva efter den här dieten, i största möjliga mån men det var ett litet kodak-moment när jag sa att det var dyrt att köpa mandelmjöl etc och Benny undrade varför jag köpte det. Jag sa att jag ville baka och han undrade varför? Ja du kan tänka dig själv vilken min jag hade. Men huuur kan man säga så? Hur kan man inte förstå glädjen, kärleken och njutningen i en nybakad fralla med smör och ost, en kanelbulle och varm choklad på en skogsutflykt eller en paj med frasigt täcke???
Nåväl, Benny och jag är inte på samma sida när det gäller mat. Jag ser den som njutning och han ser den som bränsle men det är bara att bita ihop tre veckor till.
Som sagt, jag försöker verkligen hålla mig så paleo som möjligt men gårdagens middag var mer primal (dvs. mjölkprodukter är tillåtna).
Jag glömde bort korven lite i ugnen så den blev lite bränd.
Det blev ugnsfalu efter ett recept som jag hittade på Kryddburkens sida. Jag hade så gärna velat ha ris till men det fick bli en sallad i stället. Blomkålsris vet jag att en del äter men det känns som om det kan kvitta om det inte ska vara på riktigt ändå.
Falukorven var i alla fall väldigt god.Vi gjorde den på laktosfri matlagningsgrädde och låtsades inte om alla de andra sakerna i såsen, som bostongurka, senap och ketchup etc.
Till en stor gratäng, 6 portioner behöver du:
1 ring falukorv
5 stora plommontomater
150 gram ost (skivad)
Såsen :
5 dl grädde
2 msk mörk oxfond alt. 2 smulade buljongtärningar
2 msk hackad bostongurka
1 msk dijonsenap
1 msk ketchup
1 tsk stark chilisås
Salt & peppar
Gör så här:
Snörj en ugnsfast form. Skiva falukorven och varva i formen tillsammans med skivad ost och tomat. Vispa ihop såsen. Slå över formen. Gratinera i 200 grader i ca 25-35 min. Servera med pasta eller ris (eller bara en sallad).