Hej,

Sitter på ett hotellrum i Stockholm och vräker mig i säng med fluffiga vita lakan och kuddar som faktiskt ger stöd. Lyssnar på musik utan att behöva använda hörlurar och chattar med en kompis som har ett dilemma och vill ha stöd och råd. Jag kan tyvärr inte påstå att jag är till stor hjälp men vi ältar fram och tillbaka och ibland är det det som man behöver. Inga lösningar kommer finnas i kväll men det är skönt att få prata med någon och säga vissa saker högt.

Jag känner mig lätt om hjärtat i dag, fast samtidigt är jag också väldigt gråtmild. Sambon och jag har gjort något fint för någon annan, vilket känns bra men det är skit att det ska behövas.

I Aftonbladet och på TV4 har en aktionsgrupp som heter Matkassen uppmärksammats. Det är en jättefin facebookgrupp där jag är medlem och som jag hoppas att du också blir medlem i. Klicka HÄR för att se klippet från TV4.

Det är en grupp som hjälper utsatta familjer med de mest basala behoven som mat, kläder och hygienartiklar. Man kan även hjälpa till med andra saker men det viktiga är att hjälpa människor som inte har råd själva. Och det är skrämmande många som av en eller annan anledning inte har råd med vare sig mat eller kläder.

Jag och sambon packade ihop vårt tv-spel och skickade till en som behövde det mycket mer än vi gör. Det barnets föräldrar är otroligt tacksamma för att barnet nu kommer få något på sin födelsedag. Det skär i mitt hjärta att det finns barn i fattigdomssituationer i ett land som Sverige. Inget barn eller människa ska behöva leva i fattigdom någonstans.

Vi måste våga be om hjälp och vi måste hjälpa varandra!

När jag är och handlar slinker det alltid ner lite extra saker. Saker jag egentligen inte behöver men vill ha. Jag tänker ofta, även innan jag gick med i Matkassen-gruppen, att det finns så många som inte kan göra så. Köpa något för att de vill. En tidning, en chokladbit, en bukett blommor, en väldoftande kräm, ett nytt nagellack, en fredagspåse med något roligt i till sina barn.

Jag kommer fortsätta tänka så och tänker fortsätta att handla de där extrasakerna, men dubbelt upp av sakerna så att jag kan dela med mig till en annan förälder. Eller när jag ändå är och handlar lägga med ett presentkort och skicka till Matkassen så kan de ge till någon som behöver det.

Det kan vara presentkort på mat, kläder, leksaker, böcker, bio, bad eller museum. Vad som helst egentligen. Det som är bra med de flesta mataffärerna idag är de har det mesta. Inte bara mat men även kläder, leksaker, böcker, husgeråd och hygienartiklar.

Sträck ut en hand, det finns alltid någon som tar den!

Kram Christine

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273