Igår var vi hos vänner och grillade. Vi trotsade vädret (sambon fick stå ute i regn och blåst), det grillades tomat-och ölmarinerad kyckling och inne i värmen gjorde jag och K tillbehören i form av jalapeñodipp, majsbröd, grönt chiliris och sallad. Vi skulle ha gjort en banoffee-paj också men kom inte längre än till det förgräddade pajskalet. Vi var för mätta sen.

Ni som är sugna på att göra en banoffepaj (mördeg med kolasås, banan och vispad grädde) kan klicka er in på den här länken.
OBS! Numera finns färdigkokt kolasås på burk i bakhyllan, så man behöver inte koka en burk kondenserad mjölk i flera timmar.

matikvadrat.se/2012/05/12/a-slice-of-heaven/

banoffeepaj

Nu till majsbrödet!
En enkel smet att röra ihop, som blir ett jättegott bröd med knaperstekt bacon som passar bra till mycket. Jag kan tänka mig att detta vore perfekt till en chili con carne. Tjocka nybakade skivor av det här brödet, med smör på är ljuvligt.20130414-125156.jpg

©Matikvadrat.se

250g bacon, skuret i bitar
6,25 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk salt
4 ägg
1,25 dl smält smör
2,5 dl dl mjölk
ca 400 g majskorn ( gärna lite uppvärmda och mosade med smör, salt och peppar)
riven ost

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en avlång brödform.
Stek baconbitarna knapriga och låt dem sen rinna av på hushållspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
Blanda ner äggen, smöret och mjölken i mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet.
Vänd ner majsen och baconet.

Häll smeten i den smorda formen och strö riven ost på toppen.

20130414-125102.jpg

©Matikvadrat.se

Grädda i ca 60-70 minuter, till brödet är gyllene på ovansidan. Kolla med en sticka att brödet inte är kladdig inuti.

Om brödet riskerar att brännas kan du sänka värmen lite.

Skär med en kniv runt om brödet för att lättare få ut det ur formen. Vänd upp och ner på formen samtidigt som du håller i brödet, så att du direkt kan vända det rätt.

Servera nygräddat med smör till.

20130414-125238.jpg

 ©Matikvadrat.se

Yesterday I made corn bread for the first time. Added crispy fried bacon and it was delicious. Thick slices of this bread, with butter on it. Mmmmm

We were supposed to make banoffee pie for dessert but we were too full, and didn’t make it in the end. But I have made it several times before and I absolutely love it. 

I usually make it with a chocolate shortcrust pastry base.

One loaf of corn bread

250g (8.82 ounces) bacon, diced

2.5 (625ml (21.13 fluid ounces)) cups all purpose (cake) flour

2tsp (10ml (0.34 fluid ounces)) baking powder

1tbsn (15ml (0.51 fluid ounces)) sugar

1tsp (5ml (0.17 fluid ounces)) salt

4 large eggs

1/2 cup (125ml (4.23 fluid ounces)) butter, melted

1 cup (250ml (8.45 fluid ounces)) milk

1 tin (410g (14.46 ounces)) whole corn kernels (drained)

1/2 tin (about 200g (7.05 ounces)) cream style sweetcorn

1 cup cheddar cheese, grated

 

Pre-heat the oven to 170°c and grease a standard size loaf tin.

Fry the chopped bacon in a very hot pan until slightly crisp. Drain off any excess fat and set aside.

Meanwhile, sift all the dry ingredients into a large mixing bowl.

Beat together the eggs, butter and milk and pour into the dry ingredients. Mix well.

Fold in the corn and bacon and pour into the prepared loaf tin. Sprinkle the grated cheese over the loaf and place into the oven.

Bake for 60-75 minutes until the loaf is golden brown and a skewer inserted comes out clean. If the loaf is browning too fast, turn the heat down.

Remove from the oven and allow to cool down for 5 minutes before removing from the tray.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

2019-06-27 09:04:29
christine95hotmail-com

18

Dubbla kladdkakecookies med chokladfrosting

2019-05-06 16:06:08
christine95hotmail-com

18

Limemarinerade jordgubbar med kesellagrädde

2019-05-03 21:15:02
christine95hotmail-com

18

Valborgsmiddag med marinerade lövbiffsspett

2019-04-30 16:28:03
christine95hotmail-com

18

Mitt i veckan-middag med vänner

2019-04-24 22:14:52
christine95hotmail-com

18

Sill och potatis med brynt smör

2019-04-20 09:42:12
christine95hotmail-com

18

Citronkladdkaka med mango och maräng

2019-04-18 15:54:08
christine95hotmail-com

18

Formfranska med filmjölk och citron

2019-01-24 21:54:31
christine95hotmail-com

18

Det här med att äta nyttigt

2019-01-06 10:39:17
christine95hotmail-com

18

Sommardessert med jordgubbar, kokos och passionsfrukt

2018-06-26 07:33:19
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273