Kommer ni ihåg burken jag hade på kokning i torsdags?
Det var nyckelingrediensen i pajen jag hade med till jobbet och fredagsfikat.
För en imponerande och ljuvlig men ack så enkel efterrätt behöver du:
1 burk sötad kondenserad mjölk
pajskal av mördeg ELLER digestive eller andra kakor och smör
bananer
vispgrädde eller vaniljvisp
chokladkaka
Gör så här:
Koka burken med kondenserad mjölk i en kastrull i 3 timmar, VIKTIGT att se till att vattner täcker burken hela tiden.
Häll sen av vattnet och fyll på med kallt vatten, låt stå och svalna.
Gör ett pajskal, antingen av mördeg och förgrädda det eller mixa valfria kakor och blanda med smält smör. Tryck sen ut smulorna i en pajform.
Bred ut kolakrämen som den kondenserade mjölken har förvandlats till, i ditt pajskal.
Skala och skiva bananerna och lägg ovanpå kolakrämen.
Vispa grädden och bred ut den över bananerna. Riv choklad över hela pajen.
Färdigt!
För variation bananerna och kolan byta plats, eller så lägger du bananerna överst. Du kan även blanda en del av kolan med grädden. Det funkar lika bra, hur man än gör lagren.