Den här rätten måste vara bland det enklaste som finns att göra. Min mamma kallade det för risotto, men det är ju stekt ris. Snabbt, enkelt och gott är det i alla fall, oavsett vad man vill kalla det. Efter vad jag har hört så verkar många av mina vännera föräldrar ha lagat något liknande, så det var väl poppis på 80- och 90-talet 😀
En perfekt rätt att göra om du har överblivet ris men går att göra med nykokt ris också.
Min mamma använde ofta den där frysta blandningen med ärtor, majs och paprika. Jag tog färsk paprika, gul lök, vitlök och frysta ärtor för det var vad jag hade hemma som passade.
Utöver grönsaker ska det vara knaperstekt bacon. Mer än så är det inte.
Skär baconet i bitar och knaperstek det. Hacka lök och vitlök och låt det fräsa med. Tillsätt det kokta riset och grönsakerna, hackade om det behövs.
Stek allting tills riset fått fin färg. Servera i en skål med lite chilisås av något slag till.
Smaklig måltid!
Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18
Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18
18
Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18
Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18
18
Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.