Hej,
Imorse ringde klockan 04.30!!! Trots den tidiga timmen var jag pigg och gick upp direkt. Skulle träffa en kompis klockan 05.15 på gymmet så fanns ingen tid för snooze.
Sååå skönt att komma igång med träningen igen och så skönt att kickstarta dagen på det viset. Pigg hela dagen sen.
Det var mörkt som natten när jag åkte till gymmet, lite mysigt ändå och så slapp jag trängas med andra på vägarna 🙂
Innan jag åkte till butiken stannade jag hos Kaffe & Pralin för att lägga en beställning och prata lite. Vi pratade om smaker och jag sa att jag äääälskar bacon. Bacon gör allt bättre enligt mig. Så jag kom att tänka på dessa baconrutor jag gjorde i somras. Bara onyttigheter men annorlunda och goda, så klart!
Superenkelt att göra och jag la bitarna i en cellofanpåse och gav bort. Det finns säkert någon i din vänkrets som älskar bacon som skulle uppskatta det här.
Du behöver:
1 rulle färdigkavlad smördeg eller pizzadeg
1-2 paket bacon
1 dl lönnsirap
2 dl farinsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 165 grader. Kavla ut degen och lägg på ett inoljat folieark på en plåt. Pricka med en gaffel.
Skär baconet i bitar och stek det lite. Inte för mycket, bara så det blir rosa.
Häll hälften av lönnsirapen på degen och strö sen hälften av farinsockret ovanpå. Fördela det stekta baconet ovanpå och sen resten av lönnsirapen och farinsockret.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt det hela svalna innan du skär i bitar.
Servera som annorlunda snacks. Jag lovar att det kommer ta slut snabbt!
Kram Christine