God förmiddag får jag väl säga. Vi tar det lugnt än så länge. Snart ska både jag och sambon sätta oss med pappersarbete, sen blir det Snobben på bio och middag hos svärföräldrarna.
Medan sambon var ute och skottade uppfarten stod jag inne i köket och tittade på, samtidigt som jag lagade brunch till oss.
Ägg och bacon är obligatoriskt på en söndag, men behöver ju inte alltid serveras på samma sätt. Idag fick de sällskap av rödlök, riven ost, körsbärstomater och smördeg. Frasig smördeg gör allt bättre 🙂
Det hela är mycket enkelt.
Du behöver:
En rulle smördeg
4-6 ägg
Bacon (jag använde tärnat den här gången)
Riven ost
Tomater
Rödlök
Salladslök
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C.
Rulla ut smördegen och lägg på plåt med bakplåtspappret.
Vik upp kanterna på smördegen så att det bildas en ram.
Pricka hela botten med en gaffel.
Strö riven ost över hela botten. Skiva rödlöken tunt och strö över.
Dela körsbärstomaterna på mitten och lägg dem i ringar.
Knäck ett ägg i varje tomatring.
Fördela baconet ovanpå och strö över hackad salladslök.
Salta och peppra.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Godast är om äggulan fortfarande är lite rinnig, tycker jag.
Ha en skön söndag!
Kram Christine