Hej,

Igår hade vi kompisarna tillika grannarna över på middag. Vi var på semester i Spanien med dem förra året, så temat för middagen fick bli España.

Sangria och lite enkla tapas innan middagen.

Smidigt med saker på burk, som bara är att häll aupp och krydda lite extra, om man vill.

Kronärtskockshjärtan, kryddade med olivolja, och chilisalt, oliver, ölkorv och lufttorkad skinka och ocktailkapris.

Till varmrätt gjorde jag paella, med kyckling, chorizo, musslor och kräftor. Supergott och en riktig trevlig bjudrätt.

Till 6 personer behövder du:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

6 små färska chorizo

900 g kycklingben

1 burk musslor i vatten/ ett nät färska musslor

1 burk krossade tomater

300 g skalade räkor eller kräftor

2 msk olivolja

3 dl arborioris

1 påse saffran

1 dl vitt vin

1 hönsbuljongtärning

1 röd paprika

2 dl gröna ärter

salt och peppar

paprikapulver

chilipulver

2 msk hackad persilja

1 citron

 

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök och paprika. Skär chorizon i skivor.

Bryn kycklingbenen och korven i hälften av olivoljan i omgångar i en stor gryta, lägg det på en tallrik. Fräs löken, paprikan och riset i resterande olivolja i samma gryta. Tillsätt saffran och vin och låt det koka ett par minter.

Häll i krossade tomaterna och fyll upp burken med vatten och häll i tillsammans med buljongtärningen. Krydda med paprika och chili. Lägg på kycklingbenen och korven.

Koka sakta under lock 20-25 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82˚C.

När några minuter av tiden är kvar ska musslorna och räkorna ner i grytan.

Blanda försiktigt ner ärtorna och smaka av med salt och peppar. Strö på persiljan.

Dela citronen i 4 klyftor, servera dem till paellan

Färsk chorizo, kräver stekning i ca 10 minuter men riktig god säger de som åt den. Den är dock lite för grovkornig för min smak. Är lite känslig 🙂

 Servera paellan i en stor skål eller i ett stort fat.

 

Till efterrätt blev det flan, eller créme caramel, eller brylépudding. Kärt barn har många namn.

Jag gjorde enligt detta recept, vilket var enkelt och resultatet blev bra, om än inte den vackraste desserten.

Jag använde gammaldags mjölk. Mitt tips är att bränna sockret rätt länge, så att det blir segt och sirapsliknande. Jag kokade det nog för kort stund, det var väldigt flytande och rann inte ner över puddingen så snyggt som jag hade tänkt mig.

Tänk på att vara försiktiga när ni bränner sockret i stekpannan, det blir galet varmt!

Ikväll får det nog bli rester

Kram Christine

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Risottogratäng

2013-07-16 13:00:41
christine95hotmail-com

18

Tortilla med ädelost och plommon

2019-08-23 12:19:49
christine95hotmail-com

8

Ugnsbakade plommon till både frukost och mellanmål

2019-08-19 22:30:22
christine95hotmail-com

8

Krämig dijon- och vitlökssås med honung

2019-08-13 13:22:06
christine95hotmail-com

8

Krossad potatis och vitlökssmörsfyllda champinjoner

2019-08-10 17:41:44
christine95hotmail-com

8

Vitlöksbakad briedipp

2019-08-09 17:38:38
christine95hotmail-com

8

Mojitokladdkaka

2019-08-07 19:19:45
christine95hotmail-com

8

Pinocchiokladdkaka med vit choklad- och citronfluff

2019-07-31 14:13:45
christine95hotmail-com

8

Svalkande cola-glass

2019-07-27 11:23:25
christine95hotmail-com

8

Rabarberkräm till frukost och mellanmål

2019-07-23 09:45:02
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273