Hej,
Ska strax ut på en promenix med Ruffe men ser inte fram emot det. Detta väder gör att jag vill vara inne och kura.
Kvällens middag matchade känslan perfekt. En len och krämig soppa med sting i, gjord på SOPOR.
Det gäller att ta tillvara på allt och det har vi gjort idag. Fan vad äckligt tänker ni nu, men don’t knock it til’ you’ve tried it så att säga.
Det är förstås inte vilket skräp som helst, utan skalen från kräftorna som blev över från i lördags när vi gjorde paella.
Till 4 förrättsportioner eller 2 vanl port:
1 kg kräftor
1 gul lök
Olivolja
3 msk mjöl
3 msk hummerfond
7 liter vatten
3 dl grädde
3 dl vitt vin
Cayennepeppar
Skala kräftorna, lägg stjärtarna åt sidan och använd till garnering sen.
Krossa gärna skalen lätt. Hacka löken.
Fräs lök och kräftskal några minuter i olja, i en kastrull.
Pudra över mjölet.
Häll i vatten, fond, vin och grädde.
Krydda med cayennepeppar.
Låt puttra i 15 minuter.
Sila soppan i ett durkslag och glöm för guds skull inte att ha en skål under, så ni inte häller ut själva soppan i diskhon (ja jag vet faktiskt folk som gjort så)
Släng skalen och häll tillbaka soppan i kastrullen.
Koka ner till en krämig soppa, ca 10 minuter.
Servera med färsk persilja, kräftstjärtarna och kanske en klick creme fraiche. Åh ett gott bröd vore inte heller dumt till.
Inte så illa för något man ändå bara skulle ha slängt
Bara att börja rota i soporna nu 🙂
Kram Christine