Igår lagade jag en soppa på gröna ärtor som blev så god! Varje gång jag gör soppa tänker jag att jag ska laga det oftare. Det är billigt, enkelt att göra och gott och mättande.
Den här soppan är gjord på frysta gröna ärtor. Nyttigt och så mycket godare än de torkade gula, tycker jag.
Den här gången gjorde jag en varm variant men till sommaren kan man kyla soppan om man vill.
Man kan mixa hela soppan men jag valde att bara mixa hälften, så att det fanns både hela och puréade ärtor i.
Jag hade en öppnad flaska vitt vin hemma så hade i en skvätt av det, men det går lika bra utan.
Till 4 portioner behöver du:
500 g gröna frysta ärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
2 dl grädde
1 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
Kräftstjärtar i lag
Crème fraiche
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull i med lite olivolja. Häll på buljong, grädde och vin och tillsätt ärtorna.
Låt koka upp. Mixa hela soppan slät eller bara hälften av den.
Häll av kräftstjärtarna.
Häll upp soppan i skålar och lägg i en klick crème fraiche och toppa med kräftstjärtar.