Kvällens efterrätt blev en sådan lyckträff. En riktigt somrig dessert när det är maj och snön yr i luften 😳
Gick snabbt att göra, var enkel och supergod. Den här ska göras fler gånger i vår och sommar. För det kommer väl en sommar igen??? Börjar bli lite orolig 😂
Till 4 portioner behöver du:
500 g färska jordgubbar
2 lime
0,5 dl socker
1 burk kesella vanilj
1 dl grädde
Gör så här:
Riv limeskalet och pressa ur saften i en skål. Blanda med socker tills sockret har lösts upp.
Skölj och snoppa jordgubbarna, dela dem i halvor om de är stora.
Lägg jordgubbarna i limemarinaden och rör runt. Låt stå en eller ett par timmar, funkar även över natten i kylskåp.
Skeda marinaden över jordgubbarna ett par gånger under tiden.
Vispa grädden och blanda med vaniljkesellan. Servera till jordgubbarna.
Sommarens enklaste dessert är fixad!

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18

Julkalendern 2021 – lucka 13 – croissantbullar med pepparkaksdeg
18

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Julkalendern 2021 – lucka 5 – fantastiska filmjölksmuffins med lingon
18

Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18