Uppesittarkväll ikväll och hemma hos oss är det full tomteverkstad i köket. Jag har satt mamma och pappa i arbete. Det rullas köttbullar, revbensspjällen tillagas långsamt över natten i slow cookern, degen till vörtbrödet (utan russin) står på jäsning och äntligen börjar knäcken komma upp i temperatur.
Vi ska strax sätta oss och äta middag mem först måste jag tipsa om en jättegod baileys jag gjorde nu på eftermiddagen. Det tog 5 minuter så om har du en halva flaska whisky hemma som du kan undvara men ingen avec till kaffet så testa att mixa ihop den här.
Jag använde irländsk whisky och en whisky smaksatt med caramel.
Du behöver:
4 dl whisky
1 burk kondenserad mjölk
2,5 dl vispgrädde
3 msk chokladsyrup (har du ingen så gör en sockerlag med kakao på lika delar socker, vatten och kakao eller använd chokladsås)
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk snabbkaffepulver
Häll alla ingredienser i en mixer och mixa ihop. Häll upp på flaska eller karaff med stopp och kyl.
Servera över is till desserten eller kaffet.