Hej, 

Dagens lucka kommer sent men är naggande god. 

Jag gjorde en tårtfyllning för ett tag sen som blev så bra, som jag vill tipsa om. Man kan dock använda denna till mee än tårta. Det här kan man göra finfina efterrätter i små glas av, och dekorera snyggt. Ett enkelt och väldigt gott alternativ till julens dessertbord.

En lingonkolamousse, som blir en stadig fyllning i en tårta eller passar bra att spritsa upp i glas dagen innan festen och sen dekorera innan servering. Går säkert bra att frysa också, till en slags glassvariant. 

Man kan även skippa gelatinet och använda moussen som topping till en kladdkaka.

Till en sats som räcker till ett lager i en 24 cm-tårta eller ett antal dessertglas behöver du:

1 paket frysta lingon

1 dl socker

2 gelatinblad

3 dl grädde

1 burk karamelliserad mjölk

Gör så här:

Rårör lingon och socker i en kastrull tillsammans med en skvätt vatten och värm på svag värme. Låt puttra några minuter.

Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter. Ta upp dem och lägg i kastrullen med lingonsylten. Rör till gelatinbladen är helt upplösta.

Häll grädde och karamelliserad mjölk i en skål och vispa fluffigt.

Vänd ner lingonsylten och blanda väl. Fyll din tårta och ställ i kylen över natten eller spritsa upp i glas och ställ i kylen över natten. 

Dekorera precis innan serveringen med t.ex. krossade pepparkakor, frostade lingon och granriskvistar, torkade apelsinskivor eller julströssel.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.