Hej,
Sambon gjorde en snabb och enkel kycklinggryta igår, med den här färskosten som bas.
Jag är ledsen men jag har inga bilder på maten. Jag kom direkt från träningen och var superhungrig så åt först och kom på att jag är matbloggare sen.
Har heller inget exakt recept, men ungefär så här:
1 påse kycklinginnerfiléer (700 g)
schalottenlök eller gul lök
vitlök
grön sparris eller gröna ärtor
grädde
färsk persilja eller timjan
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hacka lök och vitlök och fräs i smör eller olivolja tillsammans med kycklingen. Tillsätt färskosten och en skvätt grädde efter behag. Blanda väl och låt puttra på svag värme.
Skär sparrisen i bitar och låt puttra med i såsen, eller här ner frysta ärtor och låt puttra med.
Smaka av med salt och peppar, och kanske någon annan krydda du känner för.
Hacka färsk persilja eller timjan och strö över innan servering.
Servera med ris och en sallad.