Hej,

Tänkte jag skulle dela med mig av en asiatisk tallrik jag gjorde i ordning för ett tag sen. Jag älskar asiatisk mat och har en liten butik jag brukar handla asiatiska matvaror i. Sådana som är importerade och smakar som det ska. De produkter som finns på ica och liknande butiker smakar inte riktigt lika bra tycker jag.

Det man ska komma ihåg är dock att det ofta är genmodifierade produkter eller råvaror i produkterna. Det är ju inte så bra och något som man inte vill använda sig av i Sverige. Alltid bra att veta vad man stoppar i sig.

Asiatisk mat har många olika smaker och jag tycker om att man tillagar maten snabbt, på hög värme. Vitaminerna går inte helt förlorade, grönsakerna förblir krispiga och det tar inte så lång tid att få maten på bordet. Inte behöver det bli speciellt dyrt heller.

ris och koriander

Jasminris med färsk hackad koriander och stark chili- och jordnötsröra (en burk med världens godaste röra, som jag köper i en butik med kinesiska matvaror).

teriaykilax

Ugnsstekt lax med teriyakiglaze och hackad färsk koriander. Koriander är ofta något som man antingen älskar eller hatar. Jag älskar det, och strör gärna mycket på maten, Sambon och min mamma delar inte alls min förtjusning.

lax1

Vitlöksfräst pak choi – ett enkelt tillbehör istället för sallad. Fräs bladen snabbt i olja och hackad vitlök. Lägg till riven ingefära och hackad chili om du vill.

kinesisk potatis

Wokade potatisstrimlor med chili är supergott och funkar både som tillbehör och egen rätt.

Potatis med chili, 2 portioner

3 bakpotatisar

1 röd chili

1 grön chili

2 vitlöksklyftor

0,5 dl matolja

1 tsk socker

2 msk risvinäger

1 tsk salt

1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här:

Skala och skär potatisen i tunna strimlor. Spola den sen i kallt vatten för att få bort stärkelsen.

Strimla chilin och vitlöken.

Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Börja med att steka vitlöken. Tillsätt potatisen och chilin efter någon minut och rör om.

Tillsätt sockret, risvinägern, saltet och den smulade buljontärningen.

Stek potatisen under omrörning i ytterligare ett par minuter. Den ska dock inte vara för mjuk utan ha lite tuggmotstånd.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Frukost med färskpotatis

2017-06-11 20:14:17
christine95hotmail-com

18

Snabb hasselbackspotatis och supergod champinjonsås

2016-09-06 12:25:13
christine95hotmail-com

18

Trädgårdstjänst och supergod potatis

2014-06-01 22:01:34
christine95hotmail-com

18

Den godaste bakade potatisen

2014-03-04 22:08:31
christine95hotmail-com

18

Krämig potatissallad

2013-06-19 19:54:27
christine95hotmail-com

18

Fräsch potatissallad och Välkomnande färgklick

2013-06-09 19:21:24
christine95hotmail-com

18

Potatis- och purjolökssoppa

2013-04-22 21:31:26
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273