Hej,

Idag vilade vi efter Mini-mes skolavslutningskalas som blev en himla lyckad tillställning, till slut och trots både krossat porslin, två smärre hysteriska utbrott från unga fröken och några skador. Det låter som ett ordentligt livat kalas och ja, vad kan jag säga; det är aldrig en lugn stund när vi ska träffa våra familjer 😊

Maten blev uppskattad och tur var det för jag gjorde den på kort tid och höftade fram allt. Mer om maten imorgon.

Vi börjar med resterna som blev en enkel och god brunch idag. Sambon var uppe till halv 4 imorse så han behövde något stärkande vid lunchtid.

Jag hade kokat massor av färskpotatis, det är verkligen bland det godaste som finns och smakar inte alls likadant utomlands av någon anledning. Den är minst lika god nykokt som kall eller i detta fall stekt.

Dagens brunch blev alltså stekt färskpotatis, stekt ägg och rostat bröd.

Mitt bästa knep för extra god stekt potatis är en nypa socker. Något min älskade farmor lärde mig och som faktiskt gör skillnad. Smaken lyfts och ytan på potatisen blir lite karamelliserad. Rikligt med smör och gott flingsalt på ska det så klart också vara.

Kram Christine

Print Friendly
Related Posts

Höstig kålsoppa med rotfrukter

2017-10-16 20:10:54
christine95hotmail-com

18

Fattiga riddare-gratäng med nutella

2017-10-08 12:57:30
christine95hotmail-com

18

Gröt med karamelliserad banan

2017-09-25 19:58:38
christine95hotmail-com

18

5 fantastiska frukostar att fira Brunchens dag med

2017-09-16 22:31:06
christine95hotmail-com

18

Bättre ordning i hallen med skoskåp

2017-09-13 21:11:01
christine95hotmail-com

18

Avokadosmoothie med banan

2017-09-12 21:03:55
christine95hotmail-com

18

Snabb pasta med trattkantareller

2017-09-07 20:51:21
christine95hotmail-com

18

Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva

2017-09-04 19:43:36
christine95hotmail-com

18

Keso med banan och kanel

2017-08-23 20:49:45
christine95hotmail-com

18

Toast med svamp- och äppelröra

2017-08-10 20:37:00
christine95hotmail-com

18