Jag är inget fan av färdig potatissallad men jag tänkte jag skulle göra egen potatissallad ikväll. Oftast gör vi potatissallad med vinägrett, vilket är supergott.
Men imorgon ska jag bjuda jobbarkompisarna på baguetter med rostbiff och potatissallad och då vill jag ha den krämigare varianten.
Jag gjorde tillräckligt för middag ikväll också.
Till en stor skål (ca 4 personer) behöver du:
1 kg färskpotatis
2 msk kapris
1/2 rödlök
1 burk majonnäs
3 dl crème fraiche
1 tub riven pepparrot
Salt och peppar
Gör så här:
Skölj och borsta potatisen. Koka den sen och skär i bitar. Låt svalna.
Hacka rödlöken och blanda med kapris och potatis.
Blanda crème fraiche, majonnäs och pepparrot.
Rör ner potatisblandningen i majonnässmeten.
Smaka av med salt och peppar.

Balsamvinägermarinerad kyckling, Karins potatissallad och Salade Nicoise
18