Hej,

Kväll till sist. Det har varit fullt ös hela dagen. Mycket fick vi gjort men mycket är kvar också. Tur att man har snälla föräldrar som hjälper till 🙂 Det blir ett kort inlägg, mest bara bilder.

Till lunch blev det hamburgare, och då åkte stekplattan fram. Det är inte så ofta vi använder den, vilket jag inte förstår. Den är ju hur bra som helst! Vi satt ute på altanen och åt, både vid lunch och middag. Det blåste kallt men är det sommar så är det…

Rabarberkompott med kardemumma och vaniljglass till efterrätt.

1 liter skivad rabarber

1 dl florsocker

2,5 dl jordgubbssaft (utspädd)

1 msk pressad citron

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk kardemumma

2 msk potatismjöl

Koka rabarber, citronsaft och jordgubbssaft med florsockret till rabarbern är mjuk.

Rör ner vaniljsocker och kardemumma.

Blanda ut potatismjölet med lite vatten och red av kompotten till en krämig konsistens.

Servera ljummen eller kall till glass.

En del nytt och fint blev det i trädgården. Nu gäller det bara se till att allt överlever och inte blir söndertuggat av Ruffe.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Påskmat!

2021-03-30 19:40:01
christine95hotmail-com

18

Ägg i tomatsås – räddaren i nöden

2019-01-16 19:36:00
christine95hotmail-com

18

Krossade tomater och krossade drömmar

2019-01-08 21:51:02
christine95hotmail-com

18

En matbloggares mardröm

2018-08-16 18:17:44
christine95hotmail-com

18

Fantastisk kvällsmat

2017-08-27 14:48:24
christine95hotmail-com

18

Tips på thaimatställe

2017-07-09 10:02:34
christine95hotmail-com

18

Skinkrullar med tomat- och basilikacrème

2017-02-25 17:42:56
christine95hotmail-com

18

Minska matsvinnet, använd resterna!

2016-12-26 13:09:41
christine95hotmail-com

18

Saluhallens bästa mat

2016-12-03 23:01:41
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273