Hej,
Kväll till sist. Det har varit fullt ös hela dagen. Mycket fick vi gjort men mycket är kvar också. Tur att man har snälla föräldrar som hjälper till 🙂 Det blir ett kort inlägg, mest bara bilder.
Till lunch blev det hamburgare, och då åkte stekplattan fram. Det är inte så ofta vi använder den, vilket jag inte förstår. Den är ju hur bra som helst! Vi satt ute på altanen och åt, både vid lunch och middag. Det blåste kallt men är det sommar så är det…
Rabarberkompott med kardemumma och vaniljglass till efterrätt.
1 liter skivad rabarber
1 dl florsocker
2,5 dl jordgubbssaft (utspädd)
1 msk pressad citron
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk kardemumma
2 msk potatismjöl
Koka rabarber, citronsaft och jordgubbssaft med florsockret till rabarbern är mjuk.
Rör ner vaniljsocker och kardemumma.
Blanda ut potatismjölet med lite vatten och red av kompotten till en krämig konsistens.
Servera ljummen eller kall till glass.
En del nytt och fint blev det i trädgården. Nu gäller det bara se till att allt överlever och inte blir söndertuggat av Ruffe.