Hej,
Kvällen gick fort, hann dock med en en liten shoppingtur till Marieberg (shoppingcenter strax utanför Örebro för er som inte bor här). Så skönt att få gå själv en stund, utan ett barn som ska röra allt och springa i superfart till rulltrapporna, och en sambo som tycker att det är sååå tråkigt att kolla på t.ex. böcker. Själv älskar jag böcker och bokaffärer så nu passade jag på. Älskade sambon fyller år imorgon, så det var egentligen därför jag åkte dit, men det jag skulle ha tag på till honom fixade jag snabbt. Mer om det imorgon. Passade på att handla lite på Coop när jag ändå var där ute, och tänk vad man kan hitta när man är i affärer man i vanliga fall inte handlar i.
Hittade två av mina favvo-drycker på hyllan med amerikanska produkter! 🙂 Såå goda! Snappade den här burken så fort jag såg den, för det är inte lätt att få tag på och låtsades att jag inte såg prislappen (65:-!)
Visst är den snygg?! Pryder vilket kök eller bord som helst…
Hann inte mer än kliva ur skorna när jag kom hem innan klappret av högklackat hördes här hemma. Mkt nöjd över att ha fört över min kärlek till skor till lilldonnan 🙂
Ikväll blev det sjömansbiff, och då passade vi på att använda den nya matberedaren, som vi fick i julklapp av svärföräldrarna. Så skönt att slippa stå och skiva allt för hand, ni kan ju tänka er hur det är när man älskar potatisgratäng (ilandsproblem, jag vet!)
Sjömansbiff, 4 port
400 g kött i tunna skivor (jag använde nötstek av fransyska)
7 stora potatisar, skalade och skivade
2 gula lökar, skalade och skivade
1 flaska ljus lager (33 cl) Ta en mellanöl på ICA. Jag gjorde mig till och köpte en flaska Jämtlands Bärnsten från Systemet, men sambon gav mig en blick som om jag vore galen och ställde den på kylning, den var tydligen FÖR BRA att ha i maten.
3 dl vatten
1 buljongtärning eller 1,5 msk find (helst köttbuljong/oxfond)
smör att steka i
Stek köttet i smör omgångar, salta och peppra och lägg åt sidan på en tallrik. Häll öl, vatten och buljongtärning/fond i stekpannan och vispa ur den så alla smaker från köttet kommer med. Häll upp på i skål /tillbringare. Stek den skivade löken i smör tills den är mjuk och har fått lite färg.
Varva skivad potatis, kött och stekt lök i en ugnsfast form. Börja och sluta med potatis. Häll på ölblandningen och ställ in i ugen på 200 grader C i 60 minuter. Sätt på ett lock eller folie över formen. Efter 30 minuter ska folien/locket tas bort.
Servera med gurka eller rödbetor!
Ingen jättehit för min del, men sambon tyckte det var gott. Denna rätt har aldrig varit en större favorit och nu lär det nog dröja till jag gör den igen.
Imorgon är det som sagt sambons födelsedag, vi ska fira honom med föräldrarna på lördag, men något ska han väl få imorgon. Lite allsång till frukost om inte annat 🙂
Den här killen skötte sig riktigt bra på promenaden ikväll. Gick halva vägen lös och jag kunde t.o.m. hejda honom när han skulle jaga bussen. Är sååå nöjd!