God morgon kära vänner!

röd klänning

Bara axlar i kyrkan är bäst att undvika egentligen, en kavaj eller fin kofta funkar alltid. Eller varför inte en snygg sjal av något slag. Bara att lägga åt sidan när festen börjar.

Idag börjar jag dagen med kläder här på bloggen. Detta underbara ämne, som även kan få en att falla i gråt. Vem av oss har inte stått i en provhytt med fruktansvärt osmickrande lysrörsbelysning som framhäver varenda cellulit, bristning och kärlekshandtag? Jag har det i alla fall, och säkert många med mig.

röd peplumklänning

En dräktliknande klänning som är bra om man vlll dölja magen lite. 

Så här i sommartider brukar det vara en del bröllop och den stora frågan, som kvinnlig gäst i alla fall, är ”Vad ska jag ha på mig?” Man vill vara fin, men inte lägga ut hur mycket pengar som helst på en ny outfit. Man vill känna sig bekväm och de flesta vill inte sticka ut för mycket.

svart spetsklänning

Svart är snyggt, men inte en färg för bröllop tycker jag. Vågar man inte sig ut ur sin comfort zone så kanske den hör klänningen kan vara ett alternativ. Med en färgglad kavaj och skor till så kan det funka, trots den svarta färgen.

Detta blogginlägg föranleddes av en fråga jag fick av en läsare, om klänning på bröllop och Anna Field-klänningarna som jag har skrivit om tidigare.

röd klänning2

Lite glitter i överdelen, som sitter löst, och en plisserad kjol som kommer röra sig fint runt benen. En snurrkjol som dotter skulle säga. Dvs den är perfekt att dansa i då kjolen slår ut som en blomklocka runt en. 

De har blivit lite av en favorit i min garderob och jag har flera stycken nu. Snygga klänningar, sköna material med snyggt fall, bra passform och snitt till rimliga priser. What’s not to like liksom?

petrolblå klänning

Det här är en av mina favoritklänningar. Färgen är supersnygg och klänningen är smickrande på. Draperingen vid höfterna är inte all så konstig som den kanske ser ut att vara. Ja, det kommer sticka ut, men det blir snyggt!

Jag är en klänningsälskare, det är det perfekta plagget eftersom man är klädd på en gång, inte behöver bekymra sig om att matcha, och dessutom ger det en snygg figur. Med välsittande underkläder under, kanske med lite utslätande funktion så blir det ännu bättre.

terracottaklänning

Den här färgen är snygg utan att bli skrikig. Passar solkyssta ben. Materialet är jersey och kanske inte det man tänker på när man ska ha en klänning till en fest eller ett bröllop. Men tänk på att om man inte är en klänningsperson i vanliga fall så är det bättre att köpa något man har användning av ofta, än något som bara kommer bli hängande i garderoben. Jerseytyg är användbart året om och i flera sammanhang. En satinklänning eller liknande är inte alls lika lätt att bära, och satin är dessutom inte så förlåtande för oss som inte har en fotomodells kropp.

Huvudsaken är att man ska känna sig bekväm. Annars blir man ju ingen rolig bröllopsgäst som går och drar i klänningen och bekymrar sig mer för sin egen urringning än vad bordsgrannen säger.

blommig klänning

Den här fina klänningen passar perfekt på ett bröllop med sitt mönster och sina fina färger, som inte känns för skarpa. Urringningen är också lagom. 

Jag råder er att använda färg! Våga använda färg. Svart är ett säkert kort men trist till ett bröllop, och allra helst ett sommarbröllop. Alla passar inte i alla färger man alla passar i någon färg. Likadant med typ av klänning, olika kroppar kräver olika klänningar.

blå klänning

Den här klänningen är det kanske inte många som skulle välja, men oj vad snygg den skulle bli tillsammans med vita accessoarer och brunbrända ben. Riktigt sommarfräsch. En kavaj, höga klackar och snygga smycken tillsammans med en snygg håruppsättning klär upp den. En grov kofta och platta sandaler med utsläppt hår gör den lika bra på semestern.

Sist, men inte minst; en snygg klänning blir ännu snyggare med rätt skor, väska och smycken till. Beroende på vilka accessoarer man väljer kan man få samma klänning att se olika ut, och kan därmed anpassa sig till den typ av fest man ska på.

syrenlila klänning

Elegant klänning i härlig färg. 

klänning med skärp

Som genast blir lite tuffare med ett skärp i midjan.

Jag letade lite på Zalando och hittade olika klänningar, hoppas ni hittar er favorit.

Alla bilder är Anna Field-klänningar från www.zalando.se

Ha en bra dag och ha så roligt på bröllopet eller festen!

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273