Första omgången med saffransbullar bakade jag förra helgen, till första advent. Jag gjorde bara en halv sats då jag saffransbröd blir snabbt blir torra. Bättre att baka mindre mängd och några fler gånger under december istället tycker jag.

Har man lussekatter eller saffransbullar som inte blir uppätna men känns torra och trista, eller om man vill ha en skorpa till kaffet med smak av jul så kommer här saffransbulleskorpan.
Du skivar helt enkelt bullarna eller lussekatterna och lägger på plåt med bakplåtspapper. Torka i 150 grader C varm ugn, i ca 20-25 minuter. Ta ut plåten och låt skorporna svalna innan du lägger dem i burk.
Torktiden i ugnen beror lite på hur stora och tjocka skivor du gör.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18