Hej,
Första helgen efter att jag har börjat jobba igen och den rusade förbi. Men jag känner mig utvilad och har hunnit plöja mig igenom stooora högar med tvätt. Har för övrigt varit ute i skogen och plockat kantareller, bakat bröd och varit en snabbis på Marieberg, bara för att inse att alla de kläder jag hittade är sådana som passar när man jobbar på kontor och inte när man lagar mat och jobbar i butik. Fredagens träningspass har gjort sig smärtsamt påmint hela helgen men det är väl som det ska. Sambon hann klart med inglasningen och panelen på utsidan av uterummet och har fått testa sin nya grill.
Innan lampan släcks och veckan är slut vill jag ge dig receptet på den kyckling som jag lagade i onsdags. Det blev riktigt gott och är så enkelt att göra. Passa på att testa den nu i veckan som kommer. Tror att den gör sig förträffligt i ett pitabröd.
Till 4-6 portioner behöver du:
700 g kyckling (jag använde benfria lårfiléer)
1,25 dl soja
1,25 dl flytande honung
0,6 dl ketchup
0,6 dl hoisinsås
3 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Lägg kycklingen i en gryta eller i crockpoten. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen.
Sät crockpoten på Low och programmera för 6 timmar, eller låt puttra i gryta på spisen i minst två timmar.
När köttet faller isär är det klart. Dra isär kycklingköttet och lägg på ett fat. Servera med mjuka tortillabröd och alla dina favorittillbehör till tacos.
Blir som sagt gott i ett pitabröd också, eller som fyllning i en baguette.