Hej,
Jag fortsätter med dieten. Det funkar och snart är det bara en vecka kvar.
Nu när jag jobbar består frukosten av kokt ägg och frukt eller bara frukt.
Lite skinka slinker ner då och då också.
Banan med mandelsmör och en smoothie med chiafrön i funkar bra som både frukost och mellanmål.
Till lunch blir det matlåda av middagen från dagen innan eller sallad.
Skinka, spenat, mango, rödlök, avokado och tomater blir en god sallad. Skinkan kan bytas mot knaperstekt bacon. Ett kokt ägg till mättar bra och mangon tycker jag om i sallad för sötmans skull. Avokado är bra fettkälla.
Häromdagen blev det en sallad med bl.a. kräftstjärtar och honungsmelon.
Middagarna den senaste tiden har varit varierande, men denna är nog bland de godaste. Fransk potatissallad och stekt lammkorv.
Helstekt kyckling i ugn, med olivolja, örter och vitlök är perfekt whole30-mat.
Tillsammans med råstekt potatis, grönsaker och hemmagjord aioli blir det en suverän middag.
Hamburgare i salladsblad med bacon och grönsaker och råstekt potatis till var supergod fredagsmat.
Jag åt till och med lunch ute på Jensens Böfhus. Kanske inte strikt whole30 eftersom jag inte vet vad laxen stektes i och om det är socker i kryddan men rätt ok ändå. Stekt lax med bakad potatis och sallad till. Inte den bästa lunchen jag ätit men ok.
Den här salladen med stekt kyckling och knaprigt bacon var jättegod och mättande. Matiga sallader är ett bra knep att hålla igen på kalorierna och tillsatserna men ändå bli mätt. Kom bara ihåg att skippa den färdiga dressingen. Gör egen eller häll lite balsamvinäger och flingsalt på salladen istället.
Ja så har det sett ut hos mig på senaste tiden.
Kram Christine