Hej,

Dagen är snart slut, men här kommer recept på vår middag. Jag hittade torsk i frysen och potatis i kylen. Så det fick bli basen för dagens middag. Hittade ett recept på icas hemsida som lät gott så det körde jag på.

För oss är det här en perfekt maträtt, den tar inte så lång tid att tillaga och ingredienserna är sådana som vi alltid har hemma. Istället för torsk kan jag dock tänka mig lax, tycker det är godare. Sambon ville ha skirat smör till fisken men jag försöker vara lite nyttigare nu (en weekend i Rom sätter sina spår) så det blev inget med det.

De stekta gröna bönorna kan jag faktiskt tänka mig till vad som helst, eller bara äta som egen rätt. Supergott. Jag pressade ner en fet klyfta vitlök och tänkte också att bacon hade gift sig bra med bönorna och tomaterna. Sältan från kaprisen rundar av fint.

Jag älskar pressad potatis och det funkade fint att göra på färskpotatis.

Lite vitlök i crème fraîche-såsen hade nog inte varit så fel heller.

torsk med pressad potatis copyright

Torsk med kaprisstekt haricots verts, 4 portioner:

600 g torskfilé eller lax
900 g potatis
1-2 stora vitlöksklyftor
300 g haricots verts
100 g rucola
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
2 msk kapris
1 msk olivolja

(eventuellt ett paket bacon)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader C.

Skrubba eller skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka.

Lägg fisken i en ugnssäker form och salta och peppra (citronpeppar vore nog inte så dumt), och tillaga i ca 10-15 minuter beroende på tjockleken på fisken.

Fräs haricots verts (går bra med fryst som inte är tinad) tillsammans med pressad vitlök i olivoljan i en stekpanna (och eventuellt bacon skuret i bitar). Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg i stekpannan tillsammans med kaprisen.

Hacka hälften av rucolan och blanda med crème frâichen.

Lägg den andra hälften i stekpannan och vänd runt.

Pressa potatisen och servera med fisk, rucolakrämen och den varma haricots verts-salladen.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Valborgsmiddag med marinerade lövbiffsspett

2019-04-30 16:28:03
christine95hotmail-com

18

Mitt i veckan-middag med vänner

2019-04-24 22:14:52
christine95hotmail-com

18

Delicato levererar till jul

2018-10-21 21:50:49
christine95hotmail-com

18

Nattjäst deg blir frallor till frulle

2018-09-13 21:25:38
christine95hotmail-com

18

Långsamt tillagad lammstek på grillen

2018-05-01 21:29:50
christine95hotmail-com

18

Lobster roll och plockbricka delux till valborg

2018-04-30 11:16:23
christine95hotmail-com

18

En generös början på middagen

2017-12-29 20:26:05
christine95hotmail-com

18

Smördegshjärtan till nyår

2017-12-28 21:12:16
christine95hotmail-com

18

Julkalendern 2017 – lucka 17 – rödbetspizza till glöggen

2017-12-17 21:10:27
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273