Hej,
Idag är det chokladmuffins dag! Kanske inte lika känd som Kanelbullens dag, men väl värd att fira, eller hur? Att den dessutom infaller på en fredag gör ju inte saken sämre.
Både eftermiddagsfikat på jobbet och kvällsfikat eller fredagsmyset hemma är räddat!
En muffins kan vara en enkel historia eller en rikligt dekorerad cupcake. Här har jag tips på några olika varianter.
Klicka på bilderna eller se nedan för recept.
Jag vet inte om det blir chokladmuffins just idag, för min del, men helt klart någon gång under helgen.
Ha en riktigt chokladig dag!
Kladdkakemuffins är en av mina favoriter, och går att smaksätta på många olika sätt. Här har jag haft i Snickers i smeten.
En chokladfondant är en chokladmuffinsliknande efterrätt som inte ska bakas helt igenom utan ska vara rinnig i mitten.
Jag gjorde chokladfondant till efterrätt när jag hade min födelsedagsmiddag. Tyvärr bakade jag dem liiite för länge, men det där är ju en smaksak också. Kladdig och god var den i alla fall, med vaniljglass till.
Till 4 portioner behöver du:
200 g choklad
200 g smör
4 st ägg
2 dl socker
1 dl kakao
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält smöret på spisen och blanda i chokladen tills allt smält samman.
Vispa ägg med socker tills sockret löser sig.
Blanda chokladsmöret med ägget och sockret.
Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpar.
Häll upp i stadiga muffinsformar eller ugnsfasta formar (smorda och mjölade) och grädda i 220 grader i ca 7-12 minuter.
Ta ur eller stjälp upp fondanten på en tallrik och servera med glass och färska bär.
Den här galet fina bilden på espresso cupcakes hittade jag på Pinterest, och insåg att den tillhör Linda Lomelino.
Klicka på bilden för att komma till det smarriga receptet.