Hej,

Här kommer en riktigt god typ av tacogratäng till fredagsmyset, med nachos och kyckling.

Vi lagade det här för några veckor sen och det var riktigt gott, det blev tomt på alla faten. Men så glömde jag bort att berätta för er om det.

Vitlök och chili tycker jag hör till och det finns nästan inget som smakar dåligt av att ha i det, så det är min egen touch på den här rätten.

kycklingnachos

 

Bild från www.ica.se

Ingredienser: 

4 tomater
1 rödlök
600 g kycklinglårfilé ( vi använde innerfiléer)
1 msk smör
2 tsk tacokrydda
1 burk tomatsalsa (à 300 g)
75 g nachochips
2 dl riven ost

1 röd eller grön chili

vitlök

Gör så här:

Sätt ugnen på 225ºC.
Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. Hacka eller skiva chilin. Skär kycklingen i strimlor.
Stek kycklingstrimlorna i smöret, pressa ner vitlök och krydda med tacokrydda.
Blanda tomater, lök och chili med salsa i en ugnssäker form. Lägg på kyckling, nachochips och ost.
Gratinera i ugnen 15-20 minuter.

Färsk koriander är alltid gott till mexikansk mat, strö gärna färsk hackad koriander över gratängen innan servering.

Servera med en guacamole!

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273