Häromdagen (var det igår kanske?) gjorde jag fattiga riddare till frukost. Det är favorit när det gäller lyxfrukost. Så himla gott, och inte speciellt svårt heller. Efter en kommentar på jobbet insåg jag att alla kanske inte vet hur man gör fattiga riddare, och det vore synd om folk går miste om något så gott för att de inte riktigt vet hur man gör. Så kan vi ju naturligtvis inte ha det, så här kommer receptet. Det här receptet är från Arla och är bra om man vill göra till bara sig och en person till, eller om man är glupsk och vill ha alla fyra skivorna för sig själv. Att detta är ett recept för fyra personer är jag dock högst tveksam till. Vem äter bara en skiva av denna ljuvlighet? Ja, någon med oerhört bra karaktär förstås, men jag känner knappt några sådana och är inte alls sådan själv 🙂
Ingredienser:
4 skivor bröd
1 st ägg
en nypa salt
1 1⁄2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1⁄2 dl vetemjöl
smör att steka i
en blandning av socker och kanel att strö över eller vända bröden i
Gör så här:
Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och socker till en slät smet. Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Strö kanel och socker på riddarna eller strö ut blandningen på ett fat och vänd brödskivorna i efter stekning.
Servera med färsk frukt, lite lönnsirap eller bara som de är.
Och tycker du om detta, men vill förbereda lite och dessutom slippa stå och steka brödet så MÅSTE du pröva denna gudomliga frukostgratäng som jag gjorde till brunchen på juldagen. Inte en smula blev kvar!
Testa något av sätten till helgens frukost och du kommer ha lyckliga ansikten runt hela bordet 🙂
Kram Christine