Hej,
Som tillbehör till kvällens efterrätt tänkte jag servera en glass med kokossmak. Dessutom lite saffran i. Nu hade jag bara malen saffran så mer färg än fina röda trådar, men men…
Receptet har jag hittat på David Leibovitz sida.
Till 1/2 liter behöver du:
160 ml grädde
250 ml kokosmjölk
1/2 tsk saffran
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
Sänk värmen och sjud i 10 minuter.
Ta av från värmen och låt svalna. Häll blandningen i en skål och ställ i en större skål med kallt vatten. Rör till det har kallnat.
Häll smeten i en burk med lock, en gammal glassburk är ju perfekt.
Ställ i frysen.
Ta ut en gång i timmen och rör runt så iskristallerna slås sönder.
With the dessert tonight I plan to serve an ice cream with coconut flavour. And with a little bit of saffron in as well. I only had ground saffron so no nice threads of red saffron in the ice cream but what the heck. The colour and the flavour is still there. I found the recipe on David Lebovitz’s blog.
For 0,5 l you need:
160 ml cream
250 ml coconut milk
1/2 saffron
Directions:
Mix all ingredients in pan and bring to the boil. Lower the heat and let simmer for 10 minutes.
Pour the mixture into a bowl and place it into a bigger bowl, with cold water. Stir until the mixture is cold.
Pour the mixture into an old ice cream tub and put the lid on. Place in the freezer.
Take out the tub once every hour and stir the ice cream. This is to break up the cie crystals.
The ice cream should freeze for at least 4 hours.