Hej,

Hoppas du har haft en bra helg. Jag är rätt slut efter min helg, som tyvärr också inneburit tystnad på bloggen. Det har varit en helg i vänner och familjs tecken, vilket alltid är trevligt.
I fredags kom vänner på middag, och eftersom de rustar både här och där i sitt hem just nu fick de sova hos oss fredag till lördagen, då turnén fortsatte för deras del. Vi lagade god texmex-mat, åt limepaj, drack mangomargaritas och somnade i soffan.
Dagen därpå bakade jag scones till frukost vilket sex-åringen tyckte var toppen. Han åt flera stycken, med lemon curd och chokladphiladelphia (inte samtidigt) och var väldigt nöjd med Hotell Christine 🙂
Till lunch snodde jag ihop spagetti och köttfärssås, klassisk Cajsa Warg-mat: denna gång blev det lite mascarpone i.

Strax efter fyra åkte vännerna vidare och vi svidade om och åkte på middag hos andra vänner. De bjöd på 80-talsmiddag med osttema, återkommer till den middagen senare.

igår kom mina föräldrar, som också håller på och rustar köket hemma, på middag. Man måste ju hjälpa dem som inget kök har 🙂

Sambon jobbade hela helgen så jag har, förutom allt matlagande, tvättat, städat, diskat och börjat om igen. Hur är det möjligt att det aldrig tar slut?

Igår blev det mozzarellabiffar och jordgubbspaj till middag. Receptet på mozzarellabiffarna hittade jag på bloggen Matplatsen.
Supergott och enkelt. Jag ändrade lite i receptet. Jag serverade ris och sallad till.

mozzarellabiffar copyright

ca 4 port (jag gjorde ganska små biffar)

500 g nötfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i

sås:
stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
1 msk oxfond

Gör så här:

Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber.
Salta & peppra. Forma biffar.
Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och fond i stekskyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta.

Omdömet runt matbordet var att det var väldigt gott men att det hade kunnat vara mera sås, vilket jag tänkte när jag stod och gjorde såsen. Gör jag det igen blir det mer grädde och ett helt paket cream cheese.

Efterrätten blev en klassisk smulpaj, med jordgubbar. Jag hade frysta skivade jordgubbar som jag använde. När man använder jordgubbar, och speciellt frysta sådana är det viktigt att att blanda bären med mycket potatismjöl, som kan suga upp vätskan som bären släpper ifrån sig.
Själva smuldegen brukar jag alltid göra extra mycket, av eftersom både jag och Mini-me älskar degen.

Tjock vaniljsås till och det smakar sommar!

jordgubbspaj

Hi,

It’s been a busy weekend, so busy I haven’t had time to blog about it. 

On Friday friends came over for dinner, and stayed the night as their home is a bit of a mess at the moment, they are in the middle of big renovations. 

Saturday was spent lazying around with same friends, as they stayed for breakfast, lunch and afternoon coffee and cake.

Their oldest son was delighted that I baked scones for breakfast, how cute is that? and munched away. So gratifying to cook for this boy and his brother as they tend to like and eat a lot of the food I make 🙂

The lime pie I made for dessert on Friday went down a treat too 🙂

Saturday evening was spent together with other friends, at their house. They treated us toa an 80’s inspired dinner with a cheese theme. More about that later. 

Yesterday my parents came over for dinner, as they too are in the middle of big renovations. 

In between the cooking I have taken care of children, huge piles of dirty dishes, some laundry and some cleaning. 

It’s a never ending story with the household chores. I am SOOO tired of it!

For dinner last night I made mozzarella filled beef patties with a creamy sauce and for dessert a strawberry crumble.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Svalkande cola-glass

2019-07-27 11:23:25
christine95hotmail-com

18

Proteinrik och mättande kesosmoothie

2019-07-19 21:36:40
christine95hotmail-com

18

Ägg i tomatsås – räddaren i nöden

2019-01-16 19:36:00
christine95hotmail-com

18

Krossade tomater och krossade drömmar

2019-01-08 21:51:02
christine95hotmail-com

18

En matbloggares mardröm

2018-08-16 18:17:44
christine95hotmail-com

18

Isande kallt men drömmer om vintersporter

2018-02-27 21:20:48
christine95hotmail-com

18

Flytande äppelpaj

2018-02-09 13:59:15
christine95hotmail-com

18

Winter wonderland

2017-12-16 09:51:41
christine95hotmail-com

18

Tvål och handkräm från MIO förvånar

2017-08-30 10:17:54
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273