En jobbarkompis pratade i fredags om att man använder vissa kryddor alldeles för lite. Kardemumma, saffran och curry var de han tänkte på. Det fick bli inspirationen till veckans meny.
Jag hoppas att du också blir inspirerad.
Kvällens middag var snabbt gjord. Jag har curry inhandlad i på en resa i Indien. Det är bland det bästa med att resa; maten och alla matprodukter man kan köpa med hem. Lukter och smaker kan verkligen ta en tillbaka till en speciell plats.
Har du inte möjlighet att köpa curry i Indien tyckker jag att du i alla fall du ska bege dig till Ali Baba nästa gång du ska köpa kryddor. Det är en helt annan smak än den lilla burken med curry du kan köpa i vanliga matbutiker.
Pasta med curry, äpple och bacon, 2 personer
1 pkt bacon
1 äpple
1/2 purjolök
pasta
2,5 dl grädde
curry
Gör så här:
Koka pastan.
Skär baconet i småbitar och knaperstek i stekpanna/traktörpanna.
Ta det ur pannan och lägg det att rinna av på lite hushållspapper.
Kärna ur äpplet och skär det i bitar och skiva purjolöken.
Fräs äpple och purjolök i stekpannan. Häll på så mycket currypulver du vill och låt fräsa med en stund.
Häll på grädden och låt puttra ihop.
Servera såsen med pastan och strö det knaperstekta baconet över.
Vill man ha en matigare variant kan man ha i grillad eller stekt kyckling i bitar i såsen också.
Trevlig matvecka!
Kram Christine