Hej, 

Jag lagar mat och bakar och börjar skriva inlägg, som sen inte blir färdiga och postade på bloggen. Just nu har jag en rad med utkast liggande. Detta var ett av dem.

Mitten av oktober och helt plötsligt varmt igen. Underbar dag med sol idag men rejäla vindar samtidigt som vi fått en hel del regn de senaste dagarna. En effekt av orkaner långt borta. 

På hösten passar soppa så himla bra. Mättande och mustiga och fyllda med godsaker. Kan småputtra länge på spisen eller kokas ihop snabbt. Säsongens alla goda rotfrukter, grönsaker och svamp kommer väl till pass i soppor.

För ett tag sen gjorde jag en superenkel och värmande vitkålssoppa med rotfrukter. Eller det var egentligen Mini-me som lagade maten. Skalade och skar i bitar och rörde om. Jag stod bredvid och instruerade lite ibland. Det är så roligt när hon vill hjälpa till med maten!

Den här soppan går på ca 30 minuter att laga vilket är alldeles lagom tid för en vardagsmiddag. Men gör gärna en stor sats så du har till flera middagar eller som lunch.

Förutom vitkålen hade vi i potatis och morötter men andra rotfrukter eller grönsaker som t.ex. palsternacka eller purjolök blir också gott.

Jag har inga exakta mängder till den här soppan. Gå på känn och smaka av. Du kan liksom inte göra fel.

Du behöver:

Vitkål

Sirap

Rotfrukter

Buljong
Gör så här:

Skär vitkålen i små bitar eller strimla den. Fräs i smör i en kastrull tillsammans med sirap. Sirapen ger vitkålen så god smak!

Häll på vatten så du får den mängd soppa du vill ha, och tillsätt fond eller buljongpulver. Låt koka upp och smaka av. 

Skala och tärna rotfrukterna och tillsätt i soppan. Låt koka på svag värme till rotfrukterna är mjuka.
Servera med ett gott bröd!

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.