Hej,
Förra helgen hade vi vänner över på middag. Jag tycker om att ha något gott att tugga på tlll drinken, men det får inte vara för mastigt så att man inte orkar med förrätten. Korv är alltid gott och gillas av både stora och små. Det finns dessutom så många olika sorters korvar med olika smaksättningar att alla kan ha sin egen favorit. Det här
drinktilltugget inkorporerar även en av mina favoriter; smördegen.
I vanliga fall ska inte smördegen täcka hela korvbiten, men jag vill ha så mycket smördeg som möjligt.
Det är superrenkelt att göra och allt du behöver är:
1 rulle färdigkavlad smördeg på rulle
5 korvar (jag använde en färsk lammkorv med fårost och rosmarin)
ägg att pensla med
vallmofrön
Gör så här:
Sätt ugnen på ca 200 grader C.
Rulla ut smördegen. Rulla in en korv i smördegen och skär loss från smördegsarket när du har täckt hela korven med smördeg.Gör likadant med alla korvarna. Ändarna behöver inte täckas med smördeg.
Skär sen varje korv lagom stora munsbitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla varje bit med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda bitarna i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter (kortare tillagningstid om du inte använder färsk korv)
Låt svalna lite och lägg sen på ett fat och servera till din drink.