Hej,
Ett kort och sent inlägg kommer här.
Jag har bakat och lagat mat hela kvällen.
Tårtbotten, ugnspannkaka, polarkakor och äppelpajsmuffins.
Tar hjälp av assistenten när jag ska vispa smet till tårtbotten. Så skönt att låta maskinen ta hand om jobbet. Ägg och socker ska vispas länge, gärna i 15 minuter. Men med en elvisp hinner ju armen krokna. Nu står jag och tittar på när andra jobbar istället 🙂
Dagens middag bjöd på idel svenska smaker. Ugnspannkaka (som jag tyvärr aldrig får speciellt tjock, tips någon?), med knaperstekt bacon (borde väl vara sidfläsk egentligen), rårörd lingonsylt och så några krispiga skivor saltgurka.
Enkel, god och billig mat!
Till morgondagens frukost på jobbet blir det polarkakor, gjorda på rågsikt. Tunna, lite sega och goda. Jag hoppas de smakar bra imorgon med, brukar ju vanligtvis nattjäsa bröd och grädda på morgonen men imorgon kommer jag inte hinna med det, så då gäller det att förbereda.
Jag la de gräddade bröden (när de hade svalnat) i brödpåsar så de borde hålla sig fräscha.
Köpte ett helt paket med sådana här påsar från Pac-butiken.
Perfekt till det hembakta.
Till eftermiddagsfikat imorgon blir det croissant-äppelpajsmuffins. En rulle croissantdeg fick agera pajbottnar, fylldes med äppelkompott och toppades med smuldeg.
Allt var saker jag hade hemma, och även om det låter komplicerat så krävdes det faktiskt inte många ingredienser.
Nu ska jag tacka för mig. Imorgon fortsätter jag baka.
Kram Christine