Hej,

Sambon fick hux flux åka till Stockholm, jag skulle förbereda för morgondagens skeppning på jobbet, hämta Mini-me på dagis, handla och sen laga mat. Phew, kvällarna går snabbt vill jag lova. Mitt i allt börjar det snöa, så pass att det blir till att skotta imorgon. Eller ja, jag borde göra det men jag kommer att borsta av bilen, mer än så blir det inte. Snöskottningen tar jag när jag kommer hem igen imorgon kväll. Dessutom är det farligt lite bensin i bilen, men jag borde klara mig till dagis och sen bort till macken. Jag var för lat för att tanka idag efter handlandet. Blir spännande att se om det straffar sig imorgon och jag blir stående längs vägen. Det har aldrig hänt mig men det finns en första gång för allt.

På menyn stod det kyckling med currysås men jag orkade bara inte. Det fick bli våfflor istället, vilket Mini-me jublade över. Vem vill inte ha ett break från snabbmakaroner och köttbullar liksom?

Hon åt sylt till sina våfflor och själv tog jag lite mer salta tillbehör.

Jag har en soppslev som är perfekt mått för en våffla, så det blir precis lagom med smet i våffeljärnet.

rykande färska våfflor

Till ca 10 st våfflor behöver du:

5 dl vetemjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
8 dl mjölk
75 g smör
4 ägg

Gör så här:

Blanda mjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en slät smet.
Smält smöret och häll det i smeten. Vispa ner den resterande mjölken i smeten och tillsätt äggen.

Vispa ordentligt till en slät smet.

Om du har tid kan du låta smeten stå och svälla en stund, annars kan du börja grädda våfflorna direkt.

Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör (om du inte redan har ett bra infettat järn som jag) och grädda våfflorna gyllene.

våfflor med avokado och rom

Servera våfflorna med en klick crème fraiche med smak av lök, dill, citron och havssalt (det är icas egna crème fraiche och jag älskar smaken, den funkar till mycket t.ex. som kall sås till stekt fisk, till en bakad potatis med räkor  eller som här), rom, hackad rödlök och avokado.

Jag lyckades få tag på jättefin och perfekt mogen avokado idag. Det är ju så gott (och nyttigt) med avokado.

En lyxig känsla på onsdagskvällen!

Det här är en perfekt liten rätt att servera som förrätt.

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273