Imorse när jag borstade tänderna insåg jag att jag skulle ha möte kl halv 10 och inte hade bakat något. Ve och fasa! Det här med fika på möten är mitt eget påfund och absolut inget tvång från någon annan än mig själv. Det är bara på mina möten som det bjuds fika, så inte alls kutym på jobbet, men jag vet att det uppskattas och dessutom är det en väldigt bra testpanel.
Jag panikade i alla fall imorse men fann mig snabbt som attan.
Med bara två huvudsakliga ingredienser ordnade jag fikat, på 20 minuter.
I kylen hade jag en rulle bulldeg som jag hittade på nya coop-butiken. Jag är ju en sucker för nya matprodukter så var ju självklart tvungen att köpa den.
Degen var lite tjock så jag kavlade ut den lite.
Sen bredde jag nutella på, rullade ihop och skar i bitar och la i bullformar.
Jag penslade som vanligt med uppvispat ägg men istället för pärlsocker strödde jag brunt socker blandat med flingsalt på bullarna.
Efter ca 12 minuter i ugnen såg de ut så här.
Nutellan gör ju att de ser brända ut, men det var de inte.
Flingsaltet bröt av på ett intressant sätt, och det bruna sockret karamelliserades lite.
Degen får godkänt men går inte att jämföra med riktig bulldeg, gjord från grunden och som fått jäsa ordentligt.
Men det här är ett bra alternativ när barnen vill baka och du inte orkar med disk och barnen inte har tålamod med jäsprocessen.
Today I tried the cheat’s version of cinnamon buns.
Ready made dough in a roll, teamed with a thick layer of Nutella. Easy peasy!
I brushed the buns with egg and then sprinkled brown sugar mixed with a litte bit of sea salt on top and baked for about 12 minutes.
The dough is ok but can’t be compared to real dough, made from scratch and allowed to rise for a long time.
But as a panic button it serves it’s purpose.