Hej,
Jag har semester och som de flesta som har semester blir jag dagvill. Det var ju alltså fredag igår, men då glömde jag bort att tipsa om en drink. Så den kommer idag istället.
Ett enkelt recept som jag hittade på Siaglass hemsida: www.siaglass.com
Flädern blommar nu och det är dags att göra saft och kanske något annat gott med fläder i, en flädemoussetårta kanske?
När jag bodde hemma hade vi en stor fläderbuske i ena hörnet av trädgården. Den blommade rikligt vad jag kan minnas och jag kommer ihåg att mamma och pappa gjorde flädersaft, som de frös in och använde som en slags granité/sorbet i drinkar. Kommer ihåg att jag tyckte det var mycket tjusigt. Vet inte vad för alkohol de spetsade sorbeten med men jag minns att den alkoholfria varianten var god.
Så, här kommer en iskall drink med smak av fläder och full av bubblor.
Bild och recept är från www.siaglass.com
Ingredienser:
Flädersorbet
Mousserande vinGör så här:
Tag ut sorbeten i tid så att den inte är iskall när gästerna kommer. Ta martiniglas och ställ dem gärna i kyl eller frys så de är kalla. Kula upp sorbeten och lägg den i glasen, slå på vinet (eller om man vill lyxa till det lite extra, ta champagne, kör man bil går det bra med en torr cider). Servera omgående.